Hvad kan jeg lave af konditionstræning?

Du har et utal af valgmuligheder, når du skal finde på øvelser og aktiviteter, som påvirker din konditionstræning. Netop det kan være udfordringen, hvorfor vi i denne artikel har prøvet at give dig nogle gode tips, tricks og ikke mindst gode råd.

pige der løber

Disse øvelser kan være rigtig gode til konditionstræning 

Du kan vælge mellem mange forskellige øvelser, men her får du nogen som alle kan lave. 

 • Løbetræning enten i naturen, by eller i fitnesscenteret på et løbebånd
 • Cirkeltræning enten i hjemmet eller i et center
 • Holdtræning med en instruktør som sikrer motivation 
 • Svømning som også er godt for hele kroppen i forhold til belastning
 • Diverse sportsgrene såsom fodbold, bordtennis, håndbold eller noget helt andet
 • Gåture i højt tempo. Almindelige gåture kan være gode, men for at du får en effekt på din kondition, skal du helst have pulsen op

Ovenstående er blot nogle forslag, men der er et utal af muligheder, du kan vælge imellem.

Måske er det en kliché, men her er det vitterligt kun fantasien som sætter grænser. Dog er der nogle ting, du skal huske, når du laver konditionstræning.

Dette skal du huske, når du træner din kondition

Du skal sådan set huske på mange forskellige ting, men det allervigtigste handler om at lytte. Lytte til dig selv og din krop. Din kondition bliver nemlig forbedret utrolig hurtig sammenlignet med resten. Især muskler og led tager længere tid om at blive vant til den nye virkelighed. De skal nemlig bruge relativt meget tid til at restituere, hvor søvn spiller en utrolig stor rolle, da muskler for eksempel kommer sig i løbet af natten. 


Læs mere omkring vigtigheden af søvn: Er søvn vigtigt? 


5 gode tips og tricks til øvelser, du kan lave hjemme i stuen

Faktisk behøver du ikke at købe noget udstyr i form af enten løbesko, diverse ketchere eller for den sags skyld tage i fitness for at styrke din kondition. Du kan rent faktisk lave det derhjemme under dejlige trygge rammer. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du kan gøre det hele derhjemme: 

 1. Brug en app til at motivere dig. For eksempel 7 minutes workout, hvor du både styrker kondition og styrke
 2. Lav cirkeltræning, hvor du bruger dine møbler, gulve og hvad ellers du kan inddrage
 3. Gør det sammen med din familie, så det bliver til en familieaktivitet. 
 4. På den måde kan I også bruge hinanden til at lave øvelser. For eksempel triceps bøjning, hvor en partner kan være på alle fire, mens den anden person laver selve øvelsen.
 5. Hav det sjovt og gør det til en daglig rutine for familien.
 6. Bonus tip: Brug haven i sommerhalvåret til at finde på endnu sjovere aktiviteter

Vores allerbedste råd? 

Først er det vigtigt at understrege, at der ikke findes én løsning, som passer til alle. Herigennem ligger nøglen til vores bedste råd også: Lyt til din krop og tag det i dit eget tempo. Din kondition bliver forbedret meget hurtigere end dine led og muskler. Derfor kan man ikke gentage nok gange, hvor vigtigt det er, at du starter stille og roligt ud. 

Når du så er kommet til et sted, hvor både muskler og led har vænnet sig til den nye stimulering, kan du begynde at skrue op for både intensitet. På et tidspunkt når du også til, at du bliver mere avanceret og får en højere status end bare “begynder”. Dog her bortfalder vores gyldne råd ikke. 

Sagt på en anden måde: Uanset hvor god form du er i, eller hvor avanceret din træning er blevet, så kan du ikke undervurdere vigtigheden af at lytte til din krop. Herigennem ligger nøglen til succes nemlig. Det allervigtigste er nemlig, at du kan bevare din gode rutine igen og igen. På den måde bliver træningen af din kondition til en vane, som sikrer dig flere gode år på bagen med din familie og børn. 


Læs indlægget: Sådan kommer du i gang med at løbe