Sunde spisesteder i Århus

Århus by er altid et kig værd. Byens flotte indretning, gågaden og de mange spisesteder er noget man aldrig bliver træt. Her ville vi give en guide til 5 lækre og sunde spisesteder fra Danmarks 2. største by: Århus - Læs med

udendørs spisested i Århus

Der findes et væld af lækre cafeer og spisesteder i smilets by Århus.

Skal din mad være økologisk, vegetarisk, vegansk eller bare et sundere alternativ til det kendte udvalg af salater, sandwichs, smoothies eller varme retter til frokost eller aften, så er denne smukke historiske by et sandt mekka for en glad foodie!

Her får du en liste over nogle skønne autentiske sunde cafeer og restauranter, hvor du kan opleve glæden ved god og sund mad udefra! Når tiden en gang imellem er lidt presset, så findes der altså alligevel gode alternativer til færdigmad og frysepizza.

1. Cafe Fika – Økologisk spisemærke i guld!

Hos Cafe Fika er alt mad og drikke 100% økologisk og det er tydeligt at mærke at her både er tænkt på smag, kvalitet og miljøet.
Her fås mange lækre sunde alternativer til frokost eller aftensmad på farten, som take away eller til at spise i cafeen.
Her kan du blandt andet få sandwich af hjemmebagt surdejs brød med f.eks. pulled pork, parmaskinke eller humus, frisk lavede salater med nybagt brød og flere veganske og vegetariske valgmuligheder samt brunch, grønsagstærter og majs pandekager med lækkert fyld. Til at drikke kan du vælge imellem et stort udvalg af lækre friskpressede juicer, smoothies eller varme drikke som eksempelvis en matcha latte.

Adresse: Jægergaardsgade 47, 8000 Århus C

2. Cafe GLAD – Økologisk mad der gør dig glad!

Hos Cafe GLAD er maden også 90-100% økologisk og du kan vælge imellem retter som morgenmad, brunch, pandekager, sandwich, chili con carne, salater samt et fint udvalg af kager.
Det er tydeligt at mærke både på maden og betjeningen at her er alle glade og efter det valgte måltid er spist bliver man ihvertfald ikke mindre glad!
I cafeen er det muligt at blande en salat fra en række forskellige smukke skåle med frisk lavede salater, der indeholder alt fra kål til kylling, en anden mulighed kunne være en lækker sandwich med økologisk mørt okseinderlår, salte tomater og blåskimmel.

Adresse: Frederiks Allé 127, 8000 Århus C

3. Cafe Gaya – Hygge og lækker vegetarmad!

Var det noget med en lækker buffet med friske råvarer, salat, suppe, humus eller bare en god burger?
Hos Cafe Gaya kan du få stillet din sult og nyde den danske sommer ude i den hyggelige gård.
Her er god betjening og super priser!
Prøv ihvertfald deres vegetariske lørdagsbrunch, det er et besøg værd.

Adresse: Vestergade 43, 8000 Århus C

4. Café Ganefryd – liv, sjæl og smag!

En dejlig lille personlig og hyggelig cafe med tilhørende god helsekostforretning tæt på!
Her består menuen af 100 % økologisk og vegetarisk mad, der er tilberedt med entusiasme og kærlighed.
Her fås et fint udvalg af retter som sandwich, burger, panini, salater, tærter, supper og andre varme retter og brunch. Desuden fås de skønneste kager som f.eks. deres blondie brownie.
Deres hjemmebagte brød bagt på Ølandshvedemel er også en succes hver gang.

Adresse: Borggade 16, 8000 Århus C

5. Mikuna – Vegansk paradis!

Århus eneste veganske take away cafe.
Her bugner menuen af de velkendte populære danske retter som vi elsker, selvfølgelig bare uden animalske ingredienser, men det betyder ihvertfald ikke at der er gået på kompromis med smagen.
Du kan vælge imellem burgere, smørebrød, sandwiches, chili sin carne og dahl.
De har desuden et lækkert udvalg af hjemmelavede salsaer, pestoer, chili marmelade, picante og mayo.
Deres smørebrød med hønseFRIsalat og karse har en skøn smag og er en meget innovativ opfindelse (fås fra kl. 12-16)

Adresse: Frederiks Álle 96, 8000 Århus C

NYD ALT HVAD LIVET HAR AT BYDE PÅ!