Fordele ved kamillete

Kamillete er en af de mest populære te-varianter der findes på markedet. Men hvilke fordele er der lige ved en kamillete, udover den meget gode smag. Dette har jeg fokus på i dagens indlæg på HELSEBOOST.

Kamillete - med blomster

Kamillete er en af danskernes favoritter

Kamillete er en te de fleste danskere er bekendt med. Til trods for at kamillete ikke er den mest smagfulde te, så kan kamillete noget, som ingen andre typer af te kan, hvilket leder det primære fokus over på de sunde elementer. I denne artikel tager vi dig med rundt om nogle af de helt markante fordele, som kamillete giver – måske dette kan få dig til at drikke lidt mere kamillete?

Det håber vi!


Du kan også læse dette indlæg omkring Te fra Pukka:
Pukak Te – Hvilken variant er din favorit? 


Men hvad er kamillete godt for?

Kamilleblomster

Smagen af kamillete er lidt kedelig, men vi har stort set alle sammen fået den gennem vores opvækst. Et helt almindeligt husmor-råd er også, at hvis man er forkølet eller syg på anden måde, så kræver det blot en kop kamillete.

Men er der noget om snakken?

Mange tror fejlagtigt at kamillete blot er som alle andre slags te, men blot har en lidt mere kedelig smag end de andre spændende varianter med lakrids, chokolade mfl. Som du nok har gættet, så har kamillete en lang række funktioner og indeholder mange sunde virkemidler (såfremt at den er lavet korrekt), som kroppen nyder godt af under sygdom. Man har af mange gange undersøgt kamillete, hvorefter man har fundet nogle klare områder, hvor effekten af kamillete har en indvirken – læs med:

1. Beroligere maven
Kamillete har en beroligende funktion, især hvis vi sætter dette i sammenhæng med din mave/tarmsystem. Hvis du har problemer med at maven rumler meget, eller at du har mavekneb, så kan det være en fantastisk idé at drikke en kop kamillete dagligt – alternativt forsøge dig med at spise et par kamilleblomster, hvis det er nogle du har adgang til.

2. Beroligere dine tanker
Det er meget almindeligt at have en livlig tankegang, men måske døjer du med at du ikke kan få ro på tankerne. Dette kan komme til udtryk inden sengetid, hvor det kan være svært at falde til ro, da tankerne kører på højtryk. Kamillete kan have en meget beroligende virkning såvel på hoved, som på maven. Så hvis du har lidt udfordringer med at tankerne løber løbsk, så kan det være ét godt tip at drikke en dejlig kop te om aftenen.

kamille-blomster på marken

3. Antibakterielle egenskaber
Tidligere nævnte vi at kamillete indeholder nogle sunde virkemidler, hvilket kan være med til at forebygge en masse forskellige sygedomme. Kamillete indeholder en række antibakterielle virkninger, som du kan opnå ved at drikke kamillete, hvor du kan være med til at forebygge nogle af de mest hyppige sygedomme som forkølelse, ondt i halsen, rumlen i maven mfl.

4. Smertelindrende
Kamillete menes at have en egenskab til at mindre en række forskellige smerter. Der er ikke tale om et vidundermiddel, som har en hurtig virkning hvis du har slået dit ben, men en langvarig virkning, som kan hjælpe på muskelsmerter, menstruationssmerter samt ledsmerter.

5. Heler huden
Med de anti-inflammatoriske og anti-septiske egenskaber, kan kamille blomsten hjælpe dig mod hud irritationer som eksem, akne, og allergi. For at praktisere denne metode, så skal du have kold kamillete, hvilket bør duppes på området, hvor huden kan være irriteret. Ikke nok med at være smertelindrende, så tilføjer kamillete også en naturligt fugt til huden – noget som er med til at lette irritationen.

Udnyt de forbyggende virkemidler ved kamilleteen

Der findes flere områder, hvor man mener at kamillete kan have en positiv indvirkning, men vi har valgt at fremhæve ovenstående, da vi mener at blot disse kan fremhæve alle de fantastiske egenskaber, som du kan opnå ved at drikke kamillete lidt oftere.

Der er ingen grund til at du først drikker kamilleteen, når du er blevet ramt af nogle af ovenstående gener, men gør det til en vane at drikke en lækker kop kamillete om dagen, det gælder blot om at finde sin egen rytme.

Opskriften på den gode kamillete:

  • Fyld 1 spsk med kamilleblomster
  • Hæld 1,5 dl kogende vand over kamilleblomsterne
  • Lad kamilleteen trække i 6-8 minutter
  • Fjern blomsterne fra teen
  • Drik herefter kamilleteen
Kamille

Anvendelsesmuligheder med kamille blomsten

Det er ikke kun te, som er muligt at lave med den skønne kamille blomst. Der findes nemlig mange andre anvendelsesmetoder, som blandt andet tinkturer, æteriske olier. Disse kræver dog lidt mere øvelse at lave, fremfor blot at lave en kop te, hvilken også er den primære grund til at det oftest er teen, som vi sætter i forbindelse med kamille blomsten.

Kamille blomsten har en masse spændende muligheder, alt sammen noget som kan være med til at skabe et bedre ve og vel for dig og din krop. Ydermere er kamillete en helt fantastisk te om vinteren, herunder især julen, da den kan være medvirke oppustelighed hvis man har fået lige rigelig med juleand. (Læs vores juleindlæg her


Kan man selv lave kamillete?

Du kan helt bestemt godt lave din egen kamillete hvis du har lyst til det. Det er ikke særlig svært og vi har i dette indlæg lavet en lille opskrift, som du kan bruge. 

Hvad hjælper kamillete mod?

Kamillete er en fantastisk te, som ikke blot smager rigtig dejligt, men som også har nogle fantastiske anvendelsesmetoder. Du kan læse meget mere om dette på vores indlæg, hvor vi går mere i dybden med effekterne. 

Kan kamillete berolige maven?

Kamillete er kendt for at have en beroligende effekt på maven, såvel som en række andre områder på kroppen. Faktisk er der helt op til 5 kendte virkemidler med kamillete, som du kan læse i dette indlæg. 

Kan kamillete virke forebyggende?

Kamillete er ikke blot noget som lindrer eller beroligere i nuet. Det har også en kendt forebyggende effekt mod nogle af alle disse kender problemer, som kamilleteen kan være med til at løse for dig.