Hvordan får man smuk hud?

Rigtig mange - særligt kvinder - drømmer om den helt perfekte hud, der er ren og rynkefri i så lang tid som overhovedet muligt. Den sunde hud er svær at komme i nærheden af, fordi det kræver en målrettet indsats, som det ikke er alle, der er villige til at give. Det er nemlig ikke bare et spørgsmål om at smøre den rigtige creme i hovedet hver morgen og hver aften - huden bliver påvirket af alt fra kost til søvnmængde og stress. Der er med andre ord mange faktorer, der skal gå op i en højere enhed for at have sund og frisk hud.

hvordan får man smuk hud

Solen er hudens værste fjende

En stor del af det, at have en sund hud, drejer sig om, at man skal træffe nogle klare valg i livet. Nogle af disse valg kan være hårde at skulle forholde sig til. Dette gælder særligt for dyrkningen af sol, der for rigtig mange danskere er totalt uundværligt.

Det er efterhånden velkendt, at solen er hudens værste fjende, og det skyldes UVA-strålerne, som solen skyder mod jorden hele tiden. Strålerne bremser cellefornyelsen, og de er med andre ord med til, at huden forfalder ganske langsomt af sig selv. Her er det ekstremt vigtigt, at man tager solcremen alvorligt og er god til at smøre sig ind – man ser først hudens skade senere i livet.

Læs indlægget: 10 simple råd til sikker solbadning

Cigaretter og kaffe er ikke opskriften på en sund hud

Når det kommer til andre skadelige faktorer for huden, er smøger og kaffe meget højt på listen. Det er alment kendt, at cigaretterne er med til skabe dårlig blodcirkulation i huden, hvilket bl.a. er årsag til massevis af rynker hos rygere. Derfor handler det om at søge et rygestop hurtigst muligt – både for hudens og livets skyld. Herudover bør man holde sig til at drikke maksimalt to kopper kaffe om dagen, da kaffe i større mængder kan have en negativ indvirkning på den smukke hud.

Plej huden og husk din søvn

Mange er tilbøjelige til at skubbe hudproblemer til siden og bagatellisere dem i dagligdagen. Dette er dog ikke vejen frem, hvis man gerne vil have smuk hud i mange år fremover.

Derfor er det vigtigt, at man passer og plejer sin hud. Her er det f.eks. essentielt, at huden holdes fugtig hele dagen igennem, hvilket en god og tyk dagcreme kan være med til at hjælpe med. Det kan også være gavnligt at bruge en god rynke- eller nattecreme, der holder huden fugtig og spændstig hele natten. Døde hudceller fjernes med en effektiv fil eller en handske til formålet, og alle disse små steps gør virkelig underværker for en slidt hud.

Gode cremer kan dog ikke gøre det alene, og én af de helt store syndere i forhold til dårlig hud er søvnen – eller mangel på samme. Søvnen har meget stor betydning for hudens regeneration, og uden søvnen er det umuligt at holde huden sund. Derfor bør du altid få mindst 8 timers søvn om natten – det hjælper både på huden og kroppens ve og vel i det hele taget.


Du kan læse mere omkring hvorfor søvn er vigtigt i nedenstående indlæg, vi også har udarbejdet her på HELSEBOOST.dk.

  1. En dårlig søvnrytme
  2. Er søvn vigtigt?