Alt om kosttilskud og velvære – får du de vitaminer og mineraler, du skal have?

Sponsoreret indhold
kosttilskud og vitaminer

Kosttilskud er skabt til glæde og gavn for vores krop – for at styrke vores velvære og livskvalitet. Nogle mennesker bruger kosttilskud for at sikre, at de får det, de har brug for af vitaminer og mineraler. Andre bruger proteintilskud og aminosyretilskud for at maksimere deres træningsresultater. Uanset hvilken livstil du har, kan kosttilskud være noget for dig. Lad os se nærmere på nogle af fordelene ved at tage kosttilskud, og hvad du bør overveje, når du vælger kosttilskud.

Hvad er kosttilskud?

Kosttilskud anses som fødevarer og findes i flere forskellige former, såsom piller, pulvere, kapsler og væsker. For at fødevarer kan klassificeres som kosttilskud, skal de opfylde visse betingelser:

  • Kosttilskuddet skal være et supplement til almindelig kost
  • Kosttilskuddet skal have et koncentreret indhold af næringsstoffer eller andre stoffer med fysiologiske eller ernæringsmæssige virkninger. Proteiner, vitaminer, mineraler, urter, essentielle fedtsyrer og fibre er ingredienser, der almindeligvis findes i kosttilskud.
  • Kosttilskuddet kommer i afmålte mængder.

Hvad er fordelene ved kosttilskud og hvem kan have brug for kosttilskud?

Kosttilskud kan aldrig erstatte en sund livsstil. Men de kan være et godt supplement. Her er 4 eksempler på, hvordan du kan få gavn af kosttilskud.

1. Kosttilskud kan hjælpe din krop, når den er udsat for stress

Når kroppen udsættes for stress, kan den ende med at blive drænet for vitaminer og mineraler såsom C-vitamin, B-vitamin og magnesium. Derfor kan det være en god ide at give kroppen ekstra næring når du oplever både fysisk og psykisk stress.

2. Kosttilskud kan hjælpe dig med at komme gennem vinteren

Heroppe i Norden får vi generelt for lidt sollys, som er en vigtig kilde til D-vitamin. Og hvis du arbejder indendørs, er du ekstra udsat. Derfor kan det være en god idé at supplere med D-vitamin, særligt i perioden september-april.

3. Kosttilskud kan hjælpe dig med at få mere ud af din træning

Når du træner, forbrænder du flere kalorier, hvilket betyder, at dit energibehov øges. Det betyder også, at du har et øget behov for vitaminer og mineraler, såsom magnesium, C-vitamin og jern. Det vigtigt at få nok vitaminer og mineraler, for at få mest ud af din træning.

4. Kosttilskud kan hjælpe dig med at sove bedre

Magnesium kan hjælpe dig med at få en mere naturlig døgnrytme, føle dig mere opmærksom og udhvilet om morgenen. Derudover kan magnesium bidrage til at reducere stress i nervesystemet, fremme afslapning og hjælpe dig med at sove bedre. Derudover, er magnesium et livsvigtigt mineral, der understøtter din krop på mange måder. Magnesium spiller en vigtig rolle i kroppens stofskifteprocesser og ved overførsel af nerveimpulser til musklerne og hjertet.

kost soevn

Hvad skal vi overveje, når vi vælger kosttilskud?

Som du kan se, der er flere grunde til, at kosttilskud kan være en god idé. Har du svært ved at finde ud af, hvilke kosttilskud der er de rigtige for dig? Så kan det være en god idé at tale med din læge eller en ernæringsekspert. Men her er vores 3 vigtigste tips til hvad du bør overveje, når du vælger kosttilskud:

  • Kosttilskud kan aldrig erstatte en sund og varieret kost

Kosttilskud er ”tilskud til kosten”. Kosttilskud kan og skal derfor aldrig erstatte en varieret og sund kost.

  • Find et kosttilskud, der passer til dig og din livsstil

For at du kan få mest muligt ud af dine kosttilskud, anbefaler vi, at du vælger kosttilskud, der passer til dig og din livsstil. Ved du fx, at du spiser for lidt frugt og grønt? Så vælg et kosttilskud med vitaminer og mineraler. Har du problemer med at sove? Prøv med noget magnesium eller andre naturlige søvntilskud. Spiser du for lidt fisk, kan du hjælpe din krop med omega-3. Går du op i at pleje din hud og dit hår, vil kollagen være et vigtigt kosttilskud til dig.

  • Vælg kosttilskud i høj kvalitet

Der findes et hav af kosttilskud på markedet til lige så stort et hav af forskellige priser. Vi anbefaler, at du vælger et kosttilskud i høj kvalitet, og som er baseret på et videnskabeligt grundlag. (Eksempelvis er Fitnessguru en af de forhandlere, som udvikler og sælger nogle af markedets bedste kosttilskud af højeste kvalitet.)