Padel tennis er blevet populært på rekordtid i både Danmark og Sverige

Sponsoreret indhold

Du skal dyrke motion ca. 30 minutter hver dag. Det ved du godt. Derfor er det også vigtigt, at du gør dine 30 minutters motion til en sjov og hyggelig stund. Padel eller padeltennis er en sjov motionsform, som du kan dyrke i godt samvær med gode venner.

Selv om padel er en forholdsvis ny sportsgren, så har den hurtigt vundet indpas i både Danmark og Sverige, så der er en udmærket chance for, at du kan finde en padelbane i nærheden af dig. Læs med her og bliv klogere på, om padel er noget for dig.

Hvad er padel?

Den nok bedste måde at beskrive padel på er, at det er en god blanding mellem tennis og squash.

Man spiller padel på en bane, der måler 10 m. i bredden og 20 m. i længden. Ligesom i tennis spiller man over et net, og ligesom i squash kan man bruge væggene aktivt i spillet. Flere steder bliver der bygget padelbaner både indenfor i store haller og udenfor, så man kan faktisk spille padel året rundt.

Man er 4 spillere på banen og spiller bedst à 3 sæt. Pointene gives ligesom i tennis. Alle 4 spillere er udstyret med et særligt padelbat, og bolden, man spiller med, minder mest af alt om en tennisbold, men er en smule mindre.

Rådfør dig eventuelt med Padelxpert, hvis du er i tvivl om, hvilket udstyr og påklædning du bør have, når du skal spille padel første gang. Er du i tvivl om reglerne i padel og vil du gerne være klædt rigtig godt på første gang, du skal spille, så kan du finde mange gode og informative videoer på nettet, som forklarer de enkle regler i padel.

Fordelene ved padel

Padel er først og fremmest et sjovt spil og virkelig god motion. Man kan snildt mødes med vennerne over et slag padel, og særligt fordi det ikke er helt så hårdt som for eksempel tennis, squash eller fodbold, så kan de fleste være med.

I det hele taget kræver padel ikke så meget styrke og teknik som andre sportsgrene. Det er ofte også meget hurtigere og nemmere at lære end badminton og tennis, så børnene kan også sagtens spille med. Eftersom padel altid spilles som double med 4 spillere på banen, så er det også et meget socialt spil.

Padel eller padeltennis?

I starten snakkede vi om padeltennis, men i dag kalder man i Danmark blot sportsgrenen for padel. Det gør man for ikke at forveksle sportsgrenen med paddletennis, som er noget andet.

I Danmark er sportsgrenen næsten ny. Den allerførste padelbane blev etableret i Fredericia tilbage i 2007. Padel er dog en sportsgren, der har været kendt siden 1969, hvor den blev opfundet i Mexico. I dag har sportsgrenen bredt sig lige så stille til resten af verden. Det er dog stadig ikke alle steder i Danmark, du kan spille padel. I skrivende stund er der i alt 24 danske padelklubber fordelt rundt om i Danmark ifølge Dansk Padelforbund.