Minimer stress ved at få styr på din økonomi

Desværre rammes rigtig mange danskere af stress hvert eneste år. Stress kan forekomme på flere forskellige måder – enten på baggrund af arbejde, kærlighed, ubalance fysisk og psykisk sundhed, men faktisk også på baggrund af økonomi. Det er det sidstnævnte vi vil tage fat på i indlægget her. Læs med.

Sponsoreret indhold
business woman

Økonomi er essentielt for os alle sammen

Økonomi berører os alle sammen. Hver eneste måned står vi med nogle indtægter og udgifter. Nogle har nemt ved økonomien, og lægge budgetter og generelt have hele dette her økonomiske overblik i sin hverdag, mens andre har sværere ved at få det til at hænge sammen og give mening.

Det er primært målgruppen i den sidste gruppe, som vil kunne hente lidt inspiration i indlægget her.

Grunden til at vi netop har valgt at have fokus på et emne som ”økonomi” på et medie som Helseboost, er blandt andet fordi vi er bekendt med stressfaktorerne ved at have økonomisk ustabilitet, og hvad det kan føre med sig af dårlige ting.

3 nemme tips du kan tage til dig

Løsningen er ”måske” ikke at tage et lån akut, selvom det for mange med garanti er fristende. Dermed heller ikke sagt at et lån kan være den ”forkerte løsning”, hvis man kan bruge den beskrivelse i en sammenhæng som dette, det er blot afgørende man har 100% styr på den type lån man tager, for at kende sin årlige månedlige omkostninger til fulde, og ikke mindst de totale omkostninger.

  • Lav et budget

Lav et overskueligt budget der nemt skitserer dine indtægter og udgifter. Har du ikke en skabelon, kan du med fordel rådføre dig med din bankrådgiver, der med garanti kan hjælpe dig videre. Alternativt kan du anvende Google til at søge dig frem – her er et hav af forskellige muligheder.

Det gode ved at rådgive dig med din bankrådgiver, er at det kan virke mere seriøst, og psykologisk vil man føle sig et større ’commitment’ til at få lagt et ordentligt og brugbart budget. Visualiser gerne budgettet – enten på et kontor, som baggrunden på din telefon eller lignende – det essentielle er blot at det er nemt tilgængeligt og du bliver mindet om det.

  • Kontanter kan hjælpe dig

VI lever i en teknologisk verden, hvor alt sammen bevæger sig længere og længere fra de gode gamle kontanter. Men måske er det faktisk en dårlig idé for dig, da det kan være svært at vurdere hvor mange penge du reelt set bruger – alt lige fra indkøb, shopping, byture og generel selvforkælelse.

Hæver du pengene kontant til d. 01 i måneden, og ikke mere end budgettet tillader, kan det være nemmere at danne sig et stabilt overblik over sin økonomi, og ydermere sikre at man ikke bruger mere end man har.

  • Almindelig sund fornuft

Det tredje og sidste råd giver måske lidt sig selv – også alligevel ikke. For selvom om det kan være fristende at slå til når der kommer et godt tilbud, så er det altså ikke altid en god idé. Man ender med at foretage en række impulskøb, der måske på tidspunktet kan virke billigt, men når man gør regnestykket op har været ekstremt dyrt. Det sker netop fordi man køber en række ting, som man principielt slet ikke har behov for – og vupti står man faktisk og have brugt mange flere penge end først planlagt.

Så brug din sunde fornuft, og udarbejd gerne konkrete indkøbslister, sådan man ikke ender med at putte mere i indkøbskurven end højst nødvendigt.