Er fedtsugning en god “slankekur”?

For rigtig mange mennesker handler det ganske simpelt om, at man indtager flere kalorier end man forbrænder. Men alligevel kan det sjældent siges eller gøres så simpelt. Fedtsugning er blevet et populært kosmetisk indgreb, men er dette en god og måske lettere form for “slankekur” end klassiske kure med at spise sund og dyrke rigeligt motion.

Sponsoreret indhold
fedtsugning

Fedtsugning er blevet populært og af en god grund, for mange mennesker lider af overvægt og uønskede fedtdepoter.

Den traditionelle måde at anskue overvægt er, at man indtager flere kalorier end man forbrænder, så for at tabe sig og få sin drømmekrop, skal man forbrænde flere kalorier end man indtager.

Men i virkeligheden er det slet ikke så simpelt. For det første kan det være svært at tabe sig, selvom man spiser sundt og dyrker rigeligt motion. Måske fordi man har født nogle børn, har et lavt stofskifte eller af helt andre grunde.

For andre handler det ikke om, at man ellers har en slank figur med har enkelte områder på kroppen, hvor man har fedtdepoter, som ikke er ønskede. Dette kan eksempelvis være under hagen eller ved hofterne.

Disse fedtdepoter er ofte genetisk betinget, ligesom placering og størrelsen er det. Derfor kan man, selvom man træner, spiser rigtigt eller har gennemgået et stort vægttab, opleve at man har svært ved at komme af med de genstridige fedtdepoter udvalgte steder på kroppen.

Årsagerne til at få foretaget en fedtsugning er mange og varierer fra patient til patient. Fælles for alle er et ønske om få fjernet de fedtdepoter, der ellers ikke vil forsvinde.

Fedtsugning er derfor ikke i sig selv en slankekur eller et lettere alternativ til sund kost og motion, men derimod en måde, hvor du kan komme af med overskydende fedt efter et stort vægttab eller komme af med de uønskede fedtdepoter, som er genetisk betingede.

Men når det er sagt, så kan en fedtsugning være en løsning til at reducere kroppens fedtansamlinger, hvis man på trods af sund kost og motion ikke kan reducere fedtansamlingen.
Alle uanset køn og alder kan få foretaget en fedtsungin, så længe man er normalvægtig med en BMI under 27.

Årsagen til, at BMI ikke bør oversige 27 er, at kroppen ved normalvægtige er mere elastisk en hos overvægige og jo mere elastisk husen er, des bedre er dens evne til trække sig sammen efter det kosmetiske indgreb.

De bedst egnede områder for fedtsugning er mave, hofter, lår, knæ, underben hage og hos mænd brystet i de såkalde “dansehåndtag”.

Hvis man generelt er overvægtig og har et BMI på over 27, bør man først og fremmest fokusere på, at tabe sig gennem sund kost og motion. Men det kan være en motivationsfaktor for mange, at de efter er vægttab kan få hjælp den sidste vej, til at få en sund og slank krop uden uønskede