Bliv klogere på fedtsugning - hvad er det?

En fedtsugning, skal ikke ses som en slankekur, men en fedtsugning kan hjælpe til at forme din krop. De bedst egnede områder for fedtsugning er mave, hofter, lår, knæ, underben, hage og hos mænd omkring brystet i de såkaldte ”dansehåndtag”. Fedtsugningen bør efterlade et glat og naturligt resultat, ved at der benyttes de mest skånsomme teknikker på området.

Skrevet d. 17. februar 2020 af
Sponsoreret indhold
fedtsugning
Du har allerede afgivet din bedømmelse.
Bliv klogere på fedtsugning – hvad er det?
5 (100%) 1 stemmer

Hvis man er generet af en unormal fedfordeling, kan man få foretaget en fedtsugning.

En fedtsugning har til formål at fjerne fedtdepoterne fra de områder af kroppen, hvor de er uønskede. Der kan foretages fedtsugninger over det meste af kroppen, men typisk vil det være topmaven, ridebukslår, hodter eller inderside af lår og knæ, samt ansigt og halsen, hvor patienten ønsker at få fjernet de uønskede fedtdepoter.

Hvem får foretaget en fedtsugning?

Årsagerne til at få foretaget en fedtsugning er mange og varierer fra patient til patient. Fælles for alle er et ønske om at få fjernet fedtdepoter, der ellers ikke vil forsvinde.

Fedtdepoternes placering og størrelse er genetisk betinget og har en betydning, for den måde vores kroppe er opbygget på. Selvom du træner, spiser rigtigt eller har gennemgået et stort vægttab, kan du stadig have svært ved at komme af med de genstridige fedtdepoter på udvalgte steder af kroppen. Typisk vil dette omfatte topmaven, hofterne, inderlårene eller folderne under BH’en.

Kroppens fedtfordeling bestemmes grundlæggende udfra tre kriterier: livssting, hormoner og gener. Men også ting som alder og køn kan påvirke kroppens fedtfordeling. Derfor er de uønskede fedtdepoter ikke betinget af, om du er overvægtig eller normalvægtig, da alle kan have områder på kroppen med genstridige fedtdepoter.
Kønshormoner har desuden betydning for de uønskede fedtdepoter og placeringen varierer derfor mellem kønnene.
Afhængig af fedtdepoternes placering på kroppen, ses der variationer af vævets fedttype, hudkvalitet, samt hudens fasthed. På inderlårene er huden meget tynd og løs, mens den på hofterne er mere fast og stramt bundet til det underliggende væv. På grund af disse variationber er der forskel på hvordan og hvor meget fedt man kan fjerne ved en fedtsugning. Hvis der fjernes for meget fedt i et område med i forvejen løs hud, kan dette forværre problemet.

Fedtsugning er ikke en slankekur

Fedtsugning er i sig selv ikke en slankekur eller et alternativ til sund kost og motion. Det er en måde, hvorpå du kan komme af med det overskydende fedt efter et stort vægttab eller komme af med de uønskede fedtdepoter, du måtte have på kroppen. Hvis du på trods af en sund kost og træning ikke kan reducere kroppens fedtansamlinger, kan en fedtsugning måske være løsningen. Huden hos yngre patienter er generelt mere elastisk end hos de ældre og har dermed en bedre evne til at trække sig sammen, hvorfor resultatet også vil blive mere optimalt hos yngre patienter. Med det sagt kan alle uanset køn og alder få foretaget en fedtsugning, så længe du er normalvægtig med en BMI under 27.

Grunden til at BMI ikke må overstige 27 er, at huden ved normalvægtige er mere elastisk end ved overvægtige. Jo mere elastisk huden er, des bedre er dens evne til at trække sig sammen efter fedtsugningen. Dette er en forudsætning for et flot og naturligt resultat, du kan glæde dig over i mange år. Derfor vil en fedtsugning også give et mere optimalt resultat, jo yngre du er.