Den veganske livsstil

Flere og flere vælger en vegansk livsstil – alt lige fra kendisser såsom Casper Christensen, til den helt almindelige dansker der blot ønsker at gøre noget for sig selv og ikke mindst for miljøet. I dette indlæg kommer vi lidt omkring livsstilen, og hvad man som veganer især skal være opmærksom på, når det gælder kosten – læs med.

Sponsoreret indhold

Hvad kan jeg spise som veganer?

Først og fremmest er det essentielt at slå fast, at en veganer er en person der vælger at leve plantebaseret, og undgår derfor kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning. Ydermere er kosten uden animalske produkter som mælk, ost, honning, æg – og generelt produkter der er testet på dyr.

Dette betyder naturligvis også at, hvis man er veganer, er man også vegetar. Når man undgår så mange forskellige slags fødevare, er det også afgørende at man er 100% indforstået med livsstilen, og virkelig nørder den plantebaserede kost, sådan man får de nødvendige proteiner, mineraler og vitaminer.

I det store hele er plantebaseret kost planteføde, som består af uforarbejdede planter, frugt, grøntsager, kerner, nødder, frø, fuldkorn m.m.

Hvordan får jeg mine proteiner?

Proteinindtaget er typisk én af de hyppigste spørgsmål man vil modtage som veganer.

Jamen hvordan får du dine proteiner?

Faktisk findes der mange forskellige måder hvorpå man kan få sine proteiner på igennem plantebaseret kost.

Noget af det som indeholder rigtig mange proteiner, er blandt andet nødder og kerner, men også kikærter er en fantastisk proteinkilde. Dette kan både bruges i salater, men også til at lave en lækker humus eller lignende. Derudover kan man som veganer også indtage supplementer til at få endnu mere protein.

Manger du yderligere inspiration til proteinindtag som veganer, kan du se udvalget af vegansk protein her, og blive lidt klogere på hvilke alternativer der også er på markedet.

Veganske caféer blomstrer

De veganske caféer blomstrer, og efterspørgslen for den veganske livsstil er stigende. Flere og flere får interessen for kosten, og her er der ikke kun tale om folk der ønsker at blive 100% veganske, men også blot for familier der ønsker at minimere deres kødindtag, og bruge det veganske køkken til at komme lidt væk fra de traditionelle retter, og ikke mindst for at få noget mere diversitet ind i sine daglige måltider.

Når efterspørgslen stiger, så stiger konkurrencen og kreativiteten også. Det fornemmer man også, for hvad der er i starten, måske var lidt kedeligt og uinspirerende, er helt anderledes i dag, hvor der næsten ikke findes en ”almindelig ret”, der ikke også godt kan laves vegansk – og vigtigst af alt med masser af smag og delikatesse.

På Helseboost er vores skribent Liv selv veganer, og du finder flere af hendes indlæg om det veganske køkken her på siden.

Tak fordi du læste med.