Slap af med yoga og meditation

Sponsoreret indhold

Vi lever i et fortravlet og superoptimeret samfund, hvor alt helst skal gå hurtigt og være så effektivt som muligt. Det kan godt være svært at leve op til alle disse nymoderne krav, og det kan lægge et stort pres på folk, og få mange til at føle sig stressede. Stress over længere tid kan være skadeligt for kroppen, og det er derfor vigtigt at sørge for, at man får stresset af og slappet helt af i krop og sind, når muligheden byder, så man kan holde sig nogenlunde i balance. Her er yoga og meditation et godt redskab for mange, når stressen begynder at presse sig på. Yoga har været kendt og praktiseret i mange, mange tusinde af år. Det stammer fra Indien, hvor formålet med at praktisere yoga var at forene krop og sind og komme i balance med universet. I dag er det alment praktiseret og bliver blandt andet brugt til afslapning og smidighedstræning. I denne artikel tager vi dig med ind i yogaens og meditationens verden, hvor du vil lære, hvordan du kan bruge det til at stresse af i en stram og stressende hverdag.

Find din niche og kom i balance

Yoga bliver dyrket af millioner af mennesker over hele verden hver eneste dag. Det er en populær øvelse for både begynderyogier, der bruger det til at slappe af og stresse af efter en lang dag på arbejdet; for berømtheder som Jennifer Aniston og Chris Hemsworth, og for atleter såsom PokerStars Pro spilleren Jennifer Shahade, som bruger yoga til at forberede sig på et spil, og den kendte basketballspiller LeBron James, som benytter sig af de smidiggørende øvelser for at undgå skader, når han træner og spiller.

Det er altid en god idé at bevæge sig og holde sig i form, men særligt i de mørkere tider, hvor det kan være svært at holde motivationen oppe, er det vigtigt at holde fast i træningsrutinerne. Yoga har en god effekt på din krop. Det holder dig smidig og i balance og giver dig en følelse af både fysisk og psykisk velvære, fordi det også har en positiv effekt på dit mentale helbred. Yoga og meditation er tæt forbundet og nogle vil endda hævde, at yoga er meditation. Uanset om du er nybegynder eller en garvet yogi, så findes der mange gode apps, der kan guide dig igennem diverse yogasessioner og meditationer.

Der er mange forskellige slags yoga, og det er bare én af fordelene ved denne motionsform. Der er nemlig en yogaform til alle og de fleste former for yoga kan inkorporeres ind i hinanden og give forskellige elementer i en session. De forskellige former for yoga og meditation har alle deres forskellige og ulemper og den form, man vælger, afhænger ofte i høj grad af, hvad man har brug for og søger at få ud af sin træning og meditation. Én af de gode ting ved yoga er, at uanset hvilken slags yoga, du vælger at give dig i kast med, så kan de alle dyrkes af alle interesserede uanset køn, alder, og form og erfaring. Meditation kan godt være svært at give sig i kast med, hvis man er helt ny i det, så her er det helt klart en fordel at prøve en af de mange, gode guidede meditationer, der findes.

Selvom næsten alle former for yoga kan tilpasses til de fleste niveauer, så er der nogle typer, der egner sig bedre til nybegyndere end andre. Det gælder for eksempel Hatha yoga, der på grund af de relativt lette øvelser er lige til at gå til, og det store fokus på skabelsen af en forbindelse mellem krop, sind og åndedræt er fremragende som et værktøj til stresshåndtering. Der findes mange forskellige måder at komme i gang med yoga på og udover at melde sig til et hold med en lærer, så er én af de nemmeste og bedste måder at se videoer på nettet eller downloade en app som for eksempel appen Keep Yoga, der kan guide dig igennem både yogasessioner og meditationer på alle niveauer.

Yoga og meditation kan hjælpe dig til at skabe et bedre bånd til din krop og lære den at kende, og det kan hjælpe med at reducere stress og give dig mulighed for at lære de forskellige triggere at kende.