Nu begynder det store julekaos

Julen står for døren, men er du klar? December er en skøn måned, der år efter år minder os om endnu et år er gået. Vi fejrer højtiden med nære venner og familien, og selvom hverdagen stadigvæk skal passes, er det en tid hvor vi forkæler hinanden lidt ekstra – og med god grund.

Sponsoreret indhold

Julen samler os

Julen samler os – det er fællesskabet og det sociale samvær der er i fokus. Vi samles omkring den gode mad, der ikke nødvendigvis er designet i alliance med vise kostråd, eller den anbefalede kostpyramide, men har det overhovedet en betydning under denne dejlige højtid?

Maden står sjældent alene, og det gør den heller ikke til julemiddagen. Valg af vin er nemlig mindst ligeså vigtig, hvis ikke vigtigere når beslutningen omkring hvad der skal i glassene skal træffes. Som regel er der en fast tradition for hvad man skal have at spise juleaften hos den enkelte familie. Derfor er det også nemt at vælge lige netop den del. Dette er dog en lille smule anderledes med vinen, der ofte ikke er den samme, men gerne skiftes ud år efter år.

I den forbindelse kan du også læse dette skriv omkring valg af den perfekte julevin, der er udarbejdet af ekspert på området fra firmaet VINNU. Emil der er forfatter på indlægget, giver en række tips til hvordan du kan vælge julevinen.

Læs indlægget her: Tips til valg af den perfekte julevin

Bemærk også at vores skribent Liv Christensen har skrevet et rigtig fint indlæg omkring at holde vegansk jul, og hvordan man stadigvæk kan bevare kreativiteten i køkkenet, på trods af at hele molevitten er lavet the-vegan-way.

Læs indlægget her: Vegansk jul

Det obligatoriske gaveræs

Det er ikke kun igennem maden vi forsøger at udtrykke vores taknemmelighed til julen og hinanden. Gaverne har naturligvis også en essentiel rolle i december måned. Det er ligeledes en måde at vise sin kærlighed til et andet menneske på, ved at købe en gave til én man holder af.

Med alderen er det næsten glæden ved at give gaven, der er større end at modtage én selv.

Julen indebærer flere gavetyper – herunder adventsgaver, de traditionelle julegaver, pakkelegsgaver, mandelgaven med flere. Hvad der bedst egner sig til hvad, vil jeg næppe gøre mig til dommer overfor, men ifølge Juleliv.dk, der er eksperter i gaveideer til højtider som julen, handler det om at personliggøre gaven – det kan blandt andet gøres helt simpelt, blot ved at vedlægge et kort eller lignende.

I bund og grund lyder det meget simpelt, men denne personlige hilsen har vidst brug for at blive genopfrisket en smule, eftersom det materialistiske i nogle tilfælde kan tage overhånd.

Det helt store gaveræs starter som regel omkring Black Friday. Ofte køres der med gode rabatter og tilbud i ugens løb, mens de bedste tilbud lanceres om fredagen.

Juleklassikerne – de genkendelige lyde

Julen forbinder os også med genkendelige juleklassiker, som vender retur år efter år. Alt lige fra Last Christmas, Jul Det Cool, Driving Home For Christmas eller angorahittet Jul I Angora – de er der alle sammen, og de hænger ved – og det er netop også disse sange der er med til at gøre julen fantastisk. Det sker altid at et enkelt, eller to nye numre får lov at komme på jule-playlisten, men det interessante er altid, får de også lov at komme på året efter. Dog må man også erkende, at når store kunstnere a la Justin Bieber eller Sia udgiver julemusik, kan man ikke blot ignorere det, da det som regel er klassikere vi får lov at høre igen og igen år efter år.

Sia udgav i 2017 et helt album dedikeret til julen: Everyday is Christmas 

De fleste glæder sig til højtiden, men er også godt tilfreds når den igen er overstået. For selvom tiden er skøn, kan den også være hård og udmattende.

HELSEBOOST ønsker vi også alle en glædelig jul og et rigtig godt nytår.