Rygøvelser med elastik

Med en træningselastik kan du hurtigt få varmet din ryg op, og styrke hele rygkæden. Det gode ved en træningselastik er, at det tillader dig at træne koncentreret og frit med fokus på musklen. Ud over det, så vejer elastikken ingenting, og fylder slet ikke noget. Med en træningselastik har du altså frihed til at justere dine bevægelser i forhold til øvelsen, hvilket er svært med en stang eller en maskine. Her har du sagt på en anden måde mulighed for at træne mere fokuseret og justere din krop før og under øvelsen.  

Rygøvelser med elastik

Elastiktræning er generelt en mindre belastende måde at træne på, hvorfor det kan være et rigtig fint supplement til din daglige træning. På den måde stimulerer du nemlig musklerne på en anden måde en den klassiske styrketræning. 

Du kan købe din træningselastik HER

Styrk rygmusklerne 

Ved brug af en træningselastik kan du arbejde fokuseret på at styrke din ryg, både den øvre del af ryggen og den nedre del af ryggen.

Med øvelsen, foroverbøjet row, fokuseres der meget på at styrke ryggen.

For at udføre øvelsen korrekt, er det vigtigt, at du står på elastikken og bøjer dig let forover med knæene. Dernæst skal du vikle/sno elastikken rundt om dine hænder, så den er stram, når dine hænder er i knæhøjde. Når du føler, at du har et godt greb om elastikken, og er klar til at gå i gang med øvelsen, så stræk dine ben langsomt tilbage i en koncentreret bevægelse.

Det er meget vigtigt, at du ikke laver øvelsen for hurtigt, for det kan belaste din ryg og knæ. Selve udførelsen af øvelsen skal helst gøres med fokus på ryggen, og derfor skal du under øvelsen, konstant tænke på, hvordan du træner din ryg. 

Træn den nederste del af ryggen

Stivbenet dødløft er en øvelse, som primært fokuserer på at styrke den nederste del af ryggen. Det vil sige, at alt stresset og presset flyttes ned til lænden.

For at eksekvere denne øvelse korrekt, så stil dig opretstående på elastikken, så den er placeret på midten af undersiden af din fod. Det er vigtigt, at du justerer elastikken, så den giver modstand, når du holder hænderne i knæhøjde. Efter at du holder godt fast i elastikken, så stil dig med knæene let bøjede og hænderne foran lårene. Skub bagdelen bagud ved at bøje dig langsomt forover, så din overkrop læner sig fremad og hænderne ender over dine tæer. Bevæg dig langsomt tilbage til startpositionen og gentag øvelsen. 

Et godt råd er, at imens du udfører øvelsen, så spænd i lårene, fordi det gør det lettere at eksekvere øvelsen. Derved så styrker du også bagsiden af lårene samt lænden. 

Træning med elastik er godt, men…

Vi anbefaler variation. Med andre ord er det ikke nok kun at træne med en elastik. Du har simpelthen brug for også at have noget belastning, som kan være med til at stimulere musklerne på en helt anden måde. 

Resultatet? 

Du får en mere varieret træning, hvilket ender med at skabe nogle mærkbare resultater for dig. Derudover giver det dig noget mere fleksibilitet og ikke mindst dynamik, at du kan benytte forskellige metoder til at træne på. Yderligere kan det også være med til at gøre fitness lidt sjovere, da du får flere valgmuligheder. 


PFA pension har lavet denne lille fine video, der guider dig igennem 6 øvelser med elastik. Se den herunder:

Du kan købe din træningselastik HER


Læs også: Rygsmerter – her er 3 gode råd
Læs også: Få en stærkere ryg med disse øvelser