Vejen til den gode sportsfest

Skal sportsfesten være god i år? Du sidder måske i bestyrelsen i den lokale sportsforening i fuld gang med at planlægge den årlige sportsfest, sommerfest eller sågar byfest. Eller måske sidder du i festudvalget og har så småt taget hul på den spændende idégenerering og planlægning til årets sportsfest? Her får du gode inputs, som kan gøre festen suveræn!

Sponsoreret indhold
sport og fest

Inddrag alle aldersgrupper

Byder sportsfesten på noget for alle? Føler alle aldersgrupper, fra spædbørn til seniorer, at de er velkommen til festen, markedsdagen eller sommerfesten? At deres behov er tilgodeset? En god metode til at møde den brede alderssprednings behov er at gennemgå følgende øvelse:

  • Opstil alle relevante aldersgrupper: Babyer, børnehavebørn, skolebørn, teenagere, unge, voksne og seniorer.
  • Stil spørgsmålet til hver aldersgruppe: Hvad er på nuværende tidspunkt tiltænkt for hver aldersgruppe? Kan der ses forskel i antallet af tiltag for hver aldersgruppe?
  • Udlign forskellen i antal tiltag med spørgsmålet: Hvad vil være elskværdigt for de pågældende aldersgrupper? Er der ligevægt nu?

Tænk stort

Det er klart, at en arrangør ikke kan gå fra at arrangere et bankospil til at arrangere et komplet koncertprogram. Men det er muligt step-by-step at gøre det større. Og lad dig ikke slå ud, hvis opbakningen viser sig ikke at stemme overens med forventningerne. Det kan altid blive større, og det vil lykkes. Lyt, skab nogle fede tiltag, skab omtale etc. Gør jeres sportsfest til en helt unik oplevelse, som alle vil sørge for at boltre i kalenderen et år i forvejen.

Det kan forkortes ned til to ord; tænk stort!

Sørg for hele pakken

Endnu en god øvelse:

Stil spørgsmålet: Hvor er vores svage punkt? Konkretiser det. Stil derefter spørgsmålet: Hvor er vores andre svage punkter? Konkretiser dem.

I har med stor sandsynlighed nogle områder, hvor I er rigtig godt med, og som kendetegner lige præcis jeres sportsfest. Det kan være jeres konkurrencer, som folk elsker. Det kan være den fysiske lokation, som I har draget fordel af. Det kan være maden, som altid spiller 100 %.

God mad er en vigtig forudsætning for, at festen bliver en succes. Derfor kan det måske give mening at alliere sig med et cateringfirma, som leverer mad ud af huset, eller som for eksempel laver helstegt pattegris. Så er der overskud til at fokusere på de punkter, hvor I gerne vil sætte mere ind. Find for eksempel mad ud af huset via Madkataloget.dk.

Pointen er, at det ikke altid giver mening at gøre, som man altid har gjort.