Solskoldning – Hvorfor er det vigtigt at bruge solcreme?

Sådan set et meget godt spørgsmål for solen giver os jo energi? Derfor kan man vel ikke få nok af den sålænge man ikke bliver skoldet? Eller hvad? Læs med i indlægget herunder billedet.

lille pige i havvand

Én ting er at blive solskoldet noget helt andet er effekten over tid, og ikke mindst de store risici som følger med. Nu til dags er 5G blevet et stort emne, som mange fejlagtigt er blevet bange for. Her tænker de på strålingen, og hvordan den kan påvirke en. Faktum er, at 5G ingen fare har. Især ikke når man sammenligner med solens stråler. 

Især UVA og UVB stråling er farligt for kroppen. Pointen er nemlig, at disse to former for stråling kan gennemtrænge huden og dermed ændre på ens DNA, hvilket kan føre til en lang række skrækkelige ting såsom kræft. 

Derudover kan disse former for stråling naturligvis også lede til en regulær skoldning, som både er et udtryk for, at din hud har lidt overlast og ikke mindst leder til stor smerte. Med andre ord er vores og sådan set videnskabens anbefaling, at du simpelthen skal undgå at blive solskoldet. Den er ikke længere. 

Sådan undgår du at blive skadet af solen

Solcreme er selvfølgelig det første, som kommer frem når man siger ordet beskyttelse og sol i samme sætning. Af gode grunde. Du kan nemlig rigtig klogt i at beskytte dig mod solen. Jo højere faktor desto bedre sådan set. Nu til dags er det almindeligt, at langt de fleste solcreme har både UVA og UVB beskyttelse. Derfor er solfaktor det vigtigste parameter, du kan tage i betragtning. 

Dog er det vigtigt at understrege, at solcreme simpelthen ikke kan beskytte mod alt. På en skyfri sommerdag når solen står allerhøjest, er det allerbedste, du kan gøre for din krop, i dag og ikke mindst i fremtiden, at blive i skyggen. 

Du vil selvfølgelig gerne nyde varmen og det gode vejr, men det kan man altså også klokken 15:00. Derudover er vandet måske også blevet et par grader varmere i løbet af dagen, hvilket kun er et plus her i Danmark. 

Husk at smøre et nyt lag solcreme på efter du har været i vandet

En anden ting med solcreme er også, at du faktisk skal smøre et nyt lag på også selvom der står, at cremen er vandresistent. Desværre falder en del af cremen af, mens du nyder det lækre vand. Vi siger desværre, fordi solcreme faktisk påvirker vores havliv. Især i udlandet. Derfor kan vi ikke gendrive nok, at du burde vente til solen er begyndt at aftage i styrke.

Pas på din krop – også i morgen

Du skal have sol hver dag, ja, men for meget sol er altså yderst farligt. Især i sommerhalvåret når solen står højest på himlen, hvor strålerne er ekstra kraftige. Vi kender udmærket godt til den dejlige følelse af at sidde under solens varmende stråler, men det er altså en kort fornøjelse. Både hvis du tænker på den ualmindeligt forfærdelige følelse, når man bliver solskoldet. Men i allerhøjeste grad også hvilke konsekvenser det kan have for din fremtid. 

Flere og flere personer får kræft i Danmark såvel som globalt, hvilket sagtens kunne skyldes vores forhøjede forbrug af solbadning. Omvendt kan man ikke 100% sige, hvad årsagen til det er. Det kan skyldes flere ting. Eksempelvis vores stigende forbrug af produkter fra dyr, som er forbundet med en højere risici for en lang række kræftformer. Her er anbefalingen, at du skal spise så mange planter, du overhovedet kan. Pointen er egentlig, at du skal gøre så meget, du overhovedet kan for at minimere dine risici. Solbadning er en stor risiko. Især når den finder sted mellem 11:00-15:00. 

Uanset hvad håber vi, vores råd har været med til at inspirere dig. Det handler om at få nogle sunde vaner, som kommer os selv, vores familie og ikke mindst venner til gode.

God sommer!