Sådan kvitter du smøgerne bedst muligt

Vi har dem alle sammen, men det kan være forbandet svært at komme af med dem, når de først er opstået - de dårlige vaner.

Sponsoreret indhold
Glad kvinde

Dårlige vaner kan være mindre og større ting, der er med til at påvirke vores hverdag eller sundhed i en negativ retning, og selvom man godt ved, at vanen er dårlig, så er det ikke bare sådan lige at slippe den igen.

Her er det klassiske eksempel rygning, som mange har svært ved at slippe, når de først er kommet i gang, og for nogle er en hverdag uden smøger fuldstændig utænkelig. Som kvinde er det dog utrolig vigtigt, at man f.eks. ikke ryger under graviditet og amning, da det kan skade barnet på længere sigt, og dette er blot én af de mange gode grunde til at kvitte smøgerne.

Du kan også læse denne artikel: Hvor længe skal jeg amme?

Start med at trappe ned og find alternativer

Rygning er utrolig vanedannende, og derfor giver det heller ikke mening at starte med en kold tyrker, når man gerne vil stoppe med at ryge.

Mange forsøger at kvitte smøgerne helt fra dag 1, men dette ender sjældent godt på den lange bane, hvorfor man altid skal forsøge at trappe langsomt ned og lede efter alternativer til den skadelige røg. Selvom man er en stærk kvinde, så kræver det alligevel en viljestyrke som få at stoppe med at ryge, og her kan alternativer som vape, naturlig behandling såsom tankefeltsterapi, eller lignende.

Naturligvis bør man helt stoppe med alle former for røg på den lange bane, men muligheder som disse er et godt første skridt på vejen mod et rygestop.

Inviter andre ind i dit rygestop

Selvom rygestop i høj grad er en individuel proces, som man skal gennemgå på egen hånd, så er det utrolig gavnligt at invitere andre ind i dit rygestop. Det er aldrig let at spørge andre om hjælp, når man er en selvstændig og stærk kvinde, men der er absolut ingen skam i at invitere en nær veninde eller familiemedlemmer med ind i processen. Et rygestop er meget mere succesfuldt, hvis man har opbakning fra sine nære og bekendte, og her kan man også hente opmuntring i de dårlige dage, der vil komme undervejs.

Gode veninder og familiemedlemmer er med andre ord alfa og omega for et succesfuldt rygestop – så inviter dem indenfor i din hårde proces.

Find din motivation og brug den som brænde på bålet

Midt i et hårdt rygestop får man unægtelig lyst til at tage en lille smøg som belønning for, at man har været røgfri i længere tid. Dette hjælper selvsagt ikke på processen, og her er det vigtigt at have en god kilde til motivation, når tiden er sværest.

Motivationen kan være, at man gerne vil være en bedre og røgfri mor overfor sine børn, eller det kan være, at man endelig er kommet i lykkelige omstændigheder. Der er masser af motivation at hente diverse steder, og hvis man bliver ved med at tænke på det, der motiverer én, så kommer man garanteret igennem sit rygestop. Det er bestemt ikke let at stoppe med at ryge, men med ovenstående gode råd er du allerede godt på vej mod et succesfuldt rygestop.

Kilde: www.din-ecigaret.dk