Sådan får du sunde lokker

Jagten på sundt hår er noget, mange mennesker kan relatere til. For din hårpragt er nemlig en stor del af dig, og det afspejler ofte din personlighed. Men det kan være svært at vide, hvordan man opnår det eftertragtede sunde og stærke hår. Der er nemlig mange aspekter at forholde sig til, når det kommer til hårpleje.

Sponsoreret indhold

Hvor ofte skal man vaske det? Hvordan skal man vaske det? Hvilken slags børste skal man bruge? Eller for dem, der har tyndt hår og drømmer om tykkere hår, er problemstillingen: Hvordan får man tykt hår? Men nu skal du ikke lede længere efter svarene på dine spørgsmål, for i denne artikel vil vi guide dig til et velplejet og glansfuldt hår. Ellers kan du besøge hjemmesiden her for endnu mere inspiration til at opnå en lækker og sund hårpragt. 

Vask håret rigtigt

En væsentlig del af den regelmæssige hårpleje er naturligvis hårvask. Men noget alle ikke ved er, at det faktisk er vigtigt ikke at overdrive, hvor ofte man vasker sit hår. Det slider nemlig unødigt meget på din manke, hvis det vaskes for hyppigt, da shampooen skader både hovedbunden og hovedsækkene. Dette påvirker hårstråenes styrke og glans, eftersom hovedbunden er grundlaget for sundt og blankt hår. Vask derfor gerne håret to til tre gange om ugen. Desuden vil det gavne håret at vaske med shampoo to gange på én hårvask. Første vask har den funktion, at den fjerner både sved, snavs og produktrester fra eksempelvist hårlak. Efterfølgende er det en god idé at vaske håret endnu en gang for at rense det, og afslutningsvist bør man bruge en omgang balsam. 

Børst dig til sundere hår

Udover hårvask er hårbørsten et af de bedste værktøjer til at opnå smukkere hår. Dog er det afgørende, hvilken børste du rækker ud efter om morgenen. For visse børster har nogle bestemte egenskaber, der giver håret nogle uvurderlige fordele. For eksempel er en børste med naturlige hår god at udstyre sig med, da den fører de naturlige olier i hårbunden ud i hårets længder og dermed giver mindre fedtede hårrødder. Yderligere anbefales det at starte hårbørstningen nedefra og op, det vil sige, at føre børsten gennem hårspidserne og langsom arbejde sig op til hovedbunden. Ved at dele børstningen op på denne måde har du mindre risiko for at knække hårstråene på vejen. Det er altså en blidere og mere skånsom metode end den klassiske vej fra rødder til spidser.