Hvordan vælger jeg det rigtige padel tennis bat?

Spiller du padel tennis og kunne godt tænke dig et nyt bat, så er her en guide til, hvordan du vælger det rigtige bat.

Sponsoreret indhold
padel tennis bat

Padel tennis er en udfordrende og underholdende sportsgren, som mange har fået øjnene op for. Uanset om du er garvet spiller eller nybegynder, så betyder dit valg af bat en del for dit spil. Det er dog ikke helt så nemt at vælge et bat. Der er nemlig mange muligheder og et væld af overvejelser, du skal gøre dig.

Herunder får du dog fire gode tips, der kan hjælpe dig til at træffe det rette valg.

Find dit padel tennis udstyr her. 

1. Det skal matche dit niveau

Spillet kan inddeles i tre forskellige niveauer: begynder, erfaren og avanceret. Hvert niveau har behov for en given type af bat, da der er forskel på fart og vægt. I takt med at niveauet stiger, følger der også et tempo, der kun stiger i takt med erfaringen. Derfor skal du forsøge at matche dit valg af bat med dit niveau.

2. Vær opmærksom på dets hovedform

Der findes tre forskellige hovedforme. Hver af de tre typer bærer forskellige egenskaber med sig. Derfor er de også designet med vidt forskellige spillertyper og -niveauer i fokus. Er du begynder eller motionist, så er et cirkelformet hoved at foretrække. Fordelen ved en sådan hovedform er, at du får et stort sweetspot.

Hvad det betyder er, at du får et større slagfelt. Det er en fordel, da du får et større område, der giver dig en optimal kontakt med bolden. Endvidere vil det også give dig en mindre slagkraft. Det kan lyde underligt, men det er faktisk også en fordel. Det hjælper dig nemlig med at bibeholde en større kontrol over bolden.

Har du mere erfaring, så kan du købe et bat med et diamantformet hoved. Her er sweetspottet lidt mindre og er placeret længere oppe på hovedet. Det giver dig mere kraft, men dog også mindre kontrol. Der fås også flere bat med dråbeformede hoveder. Det ligger mellem de to andre typer og appellerer derfor til de fleste.

3. Der findes forskellige typer af overflader

Du skal også vælge blandt de mange typer af overflader, når du skal købe et bat til padel. Køber du en model med en glat overflade, vil det give en mere direkte kontakt med bolden. Ønsker du at kunne sætte skru eller lignende i bolden, så er en ru overflade bedre til dit spil. Det skal derfor også overvejes nøje.

4. Balancen er også vigtig

Der er stor forskel på, hvor vægten er placeret i battet. Derfor er balancerende også et vigtigt aspekt. Du kan inddele balancen i tre overordnede kategorier:

  1. Hovedtung: Her er vægten placeret øverst i battet. Det kan derfor føles en kende tungere, da vægten er længere fra hånden. Det giver større kraft, men det kræver også større styrke at kontrollere battet.
  2. Neutralt balanceret: Her er vægten i midten af battet. Det giver mere hvile til dit håndled. Det giver dig en bedre manøvredygtighed, som vil hjælpe med dit netspil samt hurtigere reaktioner.
  3. Hovedlet: Her er vægten placeret tæt på håndleddet, så hånden nemmere kan bevæge sig rundt. Det giver en god balance, men du går dog på kompromis med styrken i slaget. Er egnet til nybegyndere.