Hvordan påvirker synet egentlig din sport?

Hvad end du spiller fodbold, badminton eller svømmer, så har dit syn stor indflydelse på din performance. Har du synsfejl er det selvfølgelig vigtigt, at de bliver korrigeret, så du kan se ordentligt. Briller og linser er næsten altid i vejen på den ene eller den anden måde og er derfor sjældent den optimale løsning i forbindelse med sport.

Sponsoreret indhold
sport svoemning

Dette indlæg er sponsoreret 

Men hvordan finder man ud af, om ens syn er optimalt eller ej? Og hvilke løsninger er der, hvis man har synsfejl? Det kigger vi lidt nærmere på i denne artikel, hvor vi dykker ned i synets indflydelse på sport.

Synet har stor betydning for din performance

Når det kommer til, hvorvidt dårligt syn har indflydelse på din sport, så er det helt klart sansemotorikken og din afstandsbedømmelse, der påvirkes mest. Hvis du f.eks. spiller fodbold, så kan du være hæmmet ift. at vurdere boldens afstand samt hastighed.
På samme måde så kan dårligt syn påvirke din balance, hvis du f.eks. dyrker gymnastik, står på skøjter eller rulleskøjter. Det giver meget god mening, hvis du tænker over det: Prøv bare at lukke øjnene mens du står på ét ben. Det er ikke så let, som man lige tror.

En optiker kan hjælpe dig når du er i tvivl

Er du i tvivl om, hvorvidt du har et skarpt syn, bør du altid kontakte en optiker – og ikke kun fordi du vil at yde de sidste procent i din sport – men også for din generelle livskvalitet. Hvis du oplever hovedpine eller måske har svært ved at sidde foran computeren i længere tid, så kan det være tegn på, at du har synsfejl, som bør korrigeres.

Hos en optiker kan du få svar på, hvilke synsfejl du evt. har, og de kan hjælpe dig med at finde de bedste briller eller kontaktlinser. Men briller og kontaktlinser er ikke for alle, nogle vænner sig aldrig til det. Andre er egentligt glade for deres briller og kontaktlinser men synes, de er besværlige i forhold til deres sport. Det giver sig selv, hvorfor briller kan være en udfordring, når man f.eks. løber, men linser har også sine udfordringer. Måske bliver linserne tørre og generende, eller måske blæser de simpelthen ud af øjnene, når du er ude i vind og vejr.

Har du overvejet laser?

Kan du ikke affinde dig med briller eller linser, så er det i dag også muligt at få korrigeret dit syn med en øjenlaser-behandling, hvor man kirurgisk går ind og ”sliber” hornhinden, så den får den korrekte krumning. På den måde bliver dit syn helt skarpt igen.

Det er et relativt simpelt indgreb, der er overstået på få minutter, og du er som regel tilbage til hverdagen allerede dagen efter. Det hele starter dog med en undersøgelse, hvor det afdækkes, hvilke synsfejl du har, om du overhoved er egnet til behandling samt hvilken metode, der vil være bedst til dig og dine øjne. Memira, der hvert år hjælper 10.000 mennesker med at blive fri for briller og linser, er førende inden for synskirurgi i Norden og har klinikker i hele landet.