Gør noget godt for dig selv

Der er mange måder, hvorpå man kan sørge for at være god ved sig selv og sin krop på. Med en multivitaminpille om dagen, kan du komme langt med en lille indsats. Uanset hvilken alder du måtte have, er det en god idé at supplere din kost med en vitaminpille. Det kan variere fra person til person, hvilket behov man har og hvilken vitaminpille man dermed skal købe. Læs mere om det her.

Sponsoreret indhold
frugtskaal

Husk vitaminerne

Med en multivitaminpille får du en kombination af en række forskellige vitaminer. Brug den som et supplement til din kost i hverdagen, og forkæl din krop med en masse gode mineraler, urter og fedtsyrer. Det kan være svært at finde ud af, hvilken multivitamin man skal købe, eftersom der er rigtig mange varianter på markedet.

Det er også forskelligt, hvilket behov den enkelte har og hvilke krav man dermed stiller til sin multivitamin. Den bedste multivitamin til lige netop dig og dine behov, finder du ved at læse lidt om de forskellige varianter, eller spørg en, som har forstand på det, til råds.

Derfor er multivitaminpillen vigtig

Din krop har et behov for mineraler og vitaminer, for at den kan fungere optimal. Det er næringsstoffer som har forskellige egenskaber, og dermed bidrager med forskellige ting til din krop. Alt efter hvordan din kost er, kan du risikere at komme i underskud af bestemte vitaminer eller mineraler. Der kan også være nogle bestemte tegn, som din krop giver dig, på at der er nogle vitaminer eller mineraler som den mangler.

Disse tegn bør du være opmærksom på, og lytte efter. Det kan også være en god idé at kontakte din læge, til vejledning omkring hvilke vitaminer du mangler, ud fra din krops indikatorer.

Hvem bør tage vitaminpiller?

Vi bør alle tage en multivitaminpille dagligt, men er du ældre kan det især være gavnligt med vitaminpiller. Men vitaminpiller er ikke det eneste gavnlige du kan gøre for dig selv. Mange ældre mennesker oplever nemlig åreknuder, også kaldet venøs insufficiens. Ved at investere i et par kompressionsstrømper, som er en støttestrømpe, kan du selv behandle dine åreknuder i hverdagen.

Hvad er venøs insufficiens?

Venøs insufficiens er betegnelsen for, når dit blod har svært ved at løbe fra benene og op til hjertet. Der er forskellige grader af, hvor generet man kan være af venøs insufficiens, og for nogle er det en kronisk lidelse. Den overfladiske venøs insufficiens er der dog mange som er generet af, især ældre mennesker. Det kan give hævelse, forandringer i huden og åreknuder. Symptomerne kan være smerter, træthed, en fornemmelse af, at det spænder. Det mest udprægede symptom er hvis dit ben eller din ankel hæver op. Læs mere om venøs insufficiens her.