Gode råd til poser under øjnene

Vores verden har ændret så utrolig meget i løbet af de sidste bare 100 år. Dette har resulteret i en helt anden hverdag, hvor stress, manglende søvn og udbrændthed er nogle meget almindelige ting for alle mennesker. Dette har naturligvis en påvirkning på os mennesker. Både fysisk såvel som fysisk, hvilket kan og ikke mindst leder til en række konsekvenser.

træt kvinde

Én af de konsekvenser er for eksempel poser under øjnene, hvilket kan være forårsaget af mange forskellige aspekter. Dog er én ting sikker: Hvis du er konstant stresset, sover for lidt eller lignende, så forøger du din risiko for at få poser under øjnene. 


Hvorfor får man poser under sine øjne? 

Som allerede kort nævnt kan det skyldes flere ting. Heriblandt på grund af ens livsstil. Manglende søvn er nemlig én af de klart største årsager til fænomenet, hvor stress sådan set går hånd i hånd med det. Yderligere kan rygning og alkohol faktisk også påvirke det, hvis dette gøres meget overdrevet. 

Faktisk kan det også skyldes, hvis du gnider dig selv i øjnene unaturligt meget. Heldigvis er dette meget usandsynligt, men det kan være en årsag, som du kan tage med i betragtning. 

Derudover kan udefrakommende årsager såsom allergi og lignende også være med til at have en påvirkning, hvilket der heldigvis også findes løsninger på.

Sådan påvirker det din hverdag

Alle kender følelsen af, at man morgenen kigger sig i spejlet og ser et lettere bedrøvet ansigt, som tillige ser yderst træt ud. Efterfølgende når man kommer hjem fra arbejde og har hentet børnene, går man håbefuld hen til spejlet for blot at se det præcist samme billede igen. Med andre er det en ond cirkel, og det kan påvirke en mentalt, hvilket igen kan lede til en yderligere forværring af problemet. 

Derfor påvirker det en rigtig meget i løbet af hverdagen og ikke mindst ens generelle psyke. Med andre ord gælder det om at få gjort noget ved problemet. Både nu og her men også lave forebyggende tiltag, så man undgår problemet i fremtiden.

8 gode råd til at undgå sorte poser under øjnene

Det allervigtigste er, at du passer på dig selv. Både fysisk og mentalt. Derfor kommer du ikke udenom, at du højst sandsynligt skal lave en livsstilsændring. Du kan gøre følgende: 

  1. Få styr på dine rutiner og dine vaner ved at implementere nogle sunde tiltag
  2. Få sovet minimum 7.5 timer hver nat, hvilket resulterer i fem søvnintervaller
  3. Dyrk motion hvilket kan lede 
  4. Spis sundt og varieret. Jo flere planter desto bedre for dig og din krop
  5. Undgå alkohol og rygning så meget du overhovedet kan 
  6. Undgå stressende situationer ved at planlægge din uge. Hvis du gør ovenstående nedsætter du desuden risikoen for stress automatisk
  7. Lyt. Virkeligt lyt til din krop i alle situationer. 
  8. Smil og prøv at se det positive ved livet, da det kan have en fantastisk effekt på en lang række parametre. Tankens kraft er undervurderet.  

Din livsstil betyder langt det meste

Du kommer ikke udenom, at din livsstil simpelthen spiller den langt største rolle i forhold til sorte poser under øjnene. Din krop er en levende organisme, som jo konstant prøver at sende signaler til dig, hvis du gør noget forkert eller decideret skadeligt for din krop. Derfor handler det om at lytte til sin krop, og ikke mindst forstå dens signaler. Du har kun én krop, og i langt de fleste tilfælde vil den dig det allerbedste. 

Desværre er en livsstilsændring bare ikke altid nok. Ting ude af din kontrol såsom gener skal spille en store rolle. Derudover kan udefrakommende ting, hvor allergi er et pragteksemplar, have en ret så stor effekt. Her skal du tage andre midler i brug. Du kan overveje at bruge diverse cremer eller lignende. 

Yderligere kan det være, du skal tage kontakt til egen læge for at få den bedste vurdering, da det ofte er forskellige fra person til person. Dog vær forberedt på, at du nok får spørgsmål i forhold til din hverdag, hvorfor du som en minimum skal have styr på vores 8 gode råd til poser under øjnene. Uanset hvad ønsker vi dig held og lykke.