Gode råd til dig med forkølelsessår

Er du en af dem der i sin hverdag døjer med herpes, også kaldt forkølelsessår? Mange danskere er hæmmes i deres hverdag når de gang på gang i løbet af året rammes af det til tider  smertefulde forkølelsessår.

Sponsoreret indhold

Er du en af dem og har du overvejet om der er måder hvorpå du kan slippe for en nær så smertefuld omgang eller blot at forebygge så du ikke skal døje med det nær så tit? Så er du kommet til det rigtige sted. Der er nemlig en masse ting du kan gøre for at undgå det irriterende forkølelsessår der bare bliver ved med at komme igen og igen. Læs med videre og få et par gode råd til dig der går og døjer med forkølelsessår på munden

Undgå alkohol og rygning

Hvis du døjer med forkølelsessåret, vil du først og fremmest med fordel kigge på dit alkoholforbrug. Hvor meget drikker du i løbet af en uge og er cigaretten ofte en selvfølge når procenterne ryger ned? Med det sagt, betyder det ikke at du skal droppe alkohollen fuldstændig. Moderate mængder alkohol er ikke med til at fremprovokere udbrud af herpes, mens større mængder derimod kan være en katalysator for de ubehagelige udbrud. Dette skyldes at kroppen skal bruge ekstra energi på at skille sig af med den gift som alkohol nu engang er. 

Gode søvn- og kostvaner

Endnu en ting du skal overveje hvis du vil forebygge de irriterende udbrud af forkølelsessår er din søvnrytme og dine kostvaner. Sover du nok og spiser du ordentligt? Begge disse faktorer er nemlig med til at spille ind når det angår udbrud af herpes. Sund kost og ordentlig søvn er nemlig med at styrke immunforsvaret, så eventuelle vira ikke kan slå til. Det samme gælder forkølelsessår. Sover du ikke nok og er kosten ikke optimal, vil du være i større risiko for at blive ramt af forkølelsessår. 

Lysin og arginin

Endnu en ting du skal være opmærksom på er stoffet arginin. Det forekommer i mange sunde madvarer men skal indtages balanceret. Indtag derfor ikke for mange madvarer med argenin, som forekommer i eksempelvis gelatine, æg, flæskesvær og fisk og skaldyr. En balanceret kost vil være en blanding af lysin og argenin. Lysin findes i ærter, bønner og linser. Spis derfor varieret og du vil højst sandsynligt mindske udbrud med forkølelsessår og opnå mere velvære i din hverdag.