Bøvler du med tørt og kedeligt hår om vinteren?

Dette indlæg omhandler hårets sundhed henover de kolde vintermåneder. Oplever du at håret mister sin glans om vinteren? Læs med nedenfor, og bliver klogere på hvorfor håret tager skade om vinteren og hvad du kan gøre ved det!

Sponsoreret indhold

Hvorfor tager håret skade om vinteren?

Vinteren kan være grå, våd og decideret bare kedelig herhjemme i Danmark. Men det er ikke kun vejret der kan blive kedelig at se på i de mørke måneder – håret bliver nemlig også ofte kedeligt, slidt og tager generelt bare skade af det tørre og kolde vejr samt mangel på D-vitamin. Temperatur svingningerne fra indendørsvarmen til kulden udenfor suger fugten ud af håret, og efterlader det tørt og ofte med skæl. Blondiner kan ren udseende mæssigt tydeligere miste skæret i håret efter en lang sommer hvor håret har fået et pænt og naturligt skær fra solens stråler. Men der er heldigvis noget at komme efter, for der findes en masse gode tips og tricks til at holde håret ved lige i de mørke måneder.

Spist dig til sundere hår

Der er mange måder hvorpå du kan holde håret sundt hen over vinteren. Den klare mest effektive metode at holde håret sundt på, er ved at en spise sund og varieret kost. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse hvis du bare en smule interesse i at holde håret sundt – og det går jeg stærkt ud fra at du har, hvis du er kommet hertil i artiklen. Men det er såmænd så simpelt.
Spis fisk – mere nøjagtigt laks. Laks er proteinrig og fyldt med omega olie som bidrager til hårets sundhed. Det er generelt en god idé at få masser af omega-3 fedtsyrer. Omega 3-fedstyrer er med til at dit hår ikke ser tørt ud, ved at fugte håret fra indersiden og ud. Der er f.eks. masser af omega-3 i avokadoer. Spis også masser af nødder. Nødder indeholder zink, som ofte er det stof der er i underskud ved hårtab hos kvinder. Samtidig er nødder fuld af gode fedtsyrer som også nærer hår og negle. Det er også vigtigt at spise masser af antioxidanter. Blåbær er fyldt med antioxidanter, og er rige på vitamin C. Det er også en god idé at tilføre æg til sin kost, hvis ikke man allerede spiser det. Æg er nemlig fuld af protein og vitamin B (biotin) som har stor indflydelse på din hårvækst og generelle hovedbunds sundhed.

Er kosttilskud noget for dig?

Det er klart at spiser du sundt og varieret med et tvist af ovenstående fødevarer, så er man generelt godt dækket ind. Det er dog i realiteten langt fra de fleste der formår at holde sine spisevaner varieret. Så hvis man lider af hårtab, usundt eller tørt hår eller bare ønsker at komme det tørre vinterhår i forkøbet, så kan det være en fordel at tage kosttilskud til håret.

Der findes mange forskellige kosttilskud. Det er dog vigtigt at holde øje med hvad de reelt set indeholder, for at man får de bedste vitaminer til håret. B-vitamin er klart det du skal vægte mest, hvorved specielt B-7 og biotin er med til at styrke håret. Også B5 modvirker tørt hår. Håret har brug for aminosyrer og biotin er med til at nedbryde protein til aminosyrer og styrker derved håret. Zink er som nævnt tidligere også en vigtig faktor i jagten på sundt hår, og er som regel til stede i de fleste kosttilskud til håret.

Og så behøver du ikke betale dyre domme for de bedst markedsførte piller. Find det kosttilskud der er overkommeligt, og med de rigtige vitaminer!