Bliv sund med ingefærshots

Sponsoreret indhold
ingefærshots

For signalerer ingefærshots nok trends og ‘at være med på moden’. Ingefærshots har dog også i de seneste år vundet indpas blandt de fleste danskere, og det lille stærke og friske shot er blevet en del af manges hverdage. Selvom ingefærshots muligvis er en trend, så er dén sundhed, der ligger i shottet, tidløs. Ønsker du fordelene ved ingefærshots men synes, at mange udgaver er for stærke, så findes der mange forskellige varianter af ingefærshots som for eksempelvis med aroniabær. 

Integrer ingefærshots i din hverdag

Ingefærshots er gavnlige, idet du får en tilpas daglig dosis i et shot. Ligesom med vitaminpiller gælder det for ingefærshots, at det gavner mest, hvis man tager dem regelmæssigt og gerne hver eneste dag. Det kan derfor være en fordel at integrere shotsene i vores daglige rutiner, som for eksempelvis morgenmaden. Gør det til en vane altid at tage ingefærshottet ud af køleskabet sammen med mælken til havregrynen, eller at shottet altid står som en sidevogn til din morgenkaffe. Ingefærshots kan med fordel tages hele året rundt, men især i perioder, hvor vi allermest har brug for et sundt immunforsvar. Det gælder for eksempelvis i influenzaperioder eller op til store begivenheder, som vi ikke ønsker at gå glip af på grund af eventuel sygdom.

Fordelene ved ingefær

Ingefær virker både sygdomsforebyggende og kan bruges til at bekæmpe sygdom. Ingefær er forebyggende idet at to daglige shots af roden kan styrke dit immunforsvar til at stå imod for eksempelvis forkølelsesvirus. Derudover er ingefær en antiinflammatorisk råvare, hvilket betyder, at ingefær er særdeles god til at bekæmpe betændelsestilstande i kroppen. Foruden forstærkningen af kroppens immunforsvar og beskyttelse mod virusser, indebærer ingefær også en lang række andre fordele. Ingefær modvirker kvalme, hvilket er en fordel ved tømmermænd og køresyge, som mange ofte lider af. Mange søsygetabletter er da også rene ingefærtabletter. Ingefær er også gode ved musklerne og er især gavnlige, hvis du træner meget. Har du ofte ømme muskler, kan du med fordel spise eller indtage ingefær, da roden lindrer ømme muskler. 

Mad og drikke med ingefær

Er man ikke så vild med den rene smag af ingefær, er det muligt at finde varianter med forskellige smagskombinationer, så den stærke smag bliver mindre fremtrædende. Man kan også med fordel bruge ingefær og ingefærshots i madlavningen, for eksempelvis i morgenmaden. Bland et ingefærshot i din yoghurt eller skyr, og spis det med knasende og sød granola. Laver du ofte smoothies, kan du med fordel også blende et shot med de resterende ingredienser. En dejlig kombination er spinat, frossen banan, skyr med vanilje og to ingefærshots. Ingefær passer også særdeles godt i det varme køkken og særligt som ingrediens i asiatiske retter, som for eksempelvis en indisk dahl. Man skal være opmærksom på, at der er forskel på at lave mad med kolde ingefærshots og friskrevet ingefær. Halvdelen af effekten ved et ingefærshot forsvinder nemlig ved opvarmning, og derfor kan man med fordel dosere to shots i en varm ret. Ingefærshots er også gode i kolde sommerdrinks og passer for eksempelvis som fod i hose i en gin & tonic med citron.