Træt af rynker? Det kan du gøre for at forebygge dem

Med alderen vil alle mennesker opleve, at huden i ansigtet, og i øvrigt også på resten af kroppen, kommer til at hænge, rynke og generelt ikke være så stram længere. Mange mennesker vælger at gøre en masse ting, der skal komme rynkerne i forkøbet, eller ihvertfald sørge for at de ikke bliver så slemme. 

Sponsoreret indhold
Nage - komsmetikbehandling

Tips til hvordan du bærer dig ad vil vi komme lidt ind på i denne artikel. Det er (næsten) aldrig for tidligt at komme i gang med anti age-processer, men du behøver selvfølgelig ikke at få lavet Botox, før du begynder at se aldringsprocessen gå i gang.


Beskyt din hud godt – pas på solen

En af de største syndere, folk begår, er ikke at bruge solcreme. 

Selvom vi bor i Danmark, er det af yderste vigtighed at bruge solcreme – især i ansigtet. En lang række studier har dokumenteret at solen er den faktor der skader vores hud hurtigst, og det er derfor essentielt at beskytte sig med høj solfaktor.

Er skaden sket? Få udført kosmetiske indgreb

Hvis du allerede er nået til et punkt, hvor panderynken eller linjerne ved øjnene generer dig gevaldigt, kan du heldigvis blive behandlet for det. En Botox behandling udført korrekt kan mindske eller helt fjerne rynker og linjer som du ikke længere ønsker at se på. 

Der er ingen skam i at få lavet proceduren, men det anbefales selvfølgelig altid, at du undersøger dine muligheder nøje inden. Det er ikke “bare” en behandling, men et lille indgreb i din hud. 

Inden du endeligt beslutter dig for at få udført en kosmetisk behandling er det vigtigt at du forhører dig hos en kosmetisk sygeplejerske eller læge, som kan hjælpe dig med at vurderer om behandlingen er den rette for dig, og at du opfylder alle krav for at få foretaget behandlingen. Botox er ikke en dyr behandling, men vær opmærksom på at pris og kvalitet ofte går hånd i hånd. Du kan læse online anmeldelser for at vurdere om en klinik har en overvægt af tilfredse eller utilfredse kunder. 

Behandlinger på huden, der kan hjælpe

Der findes meget hudpleje på markedet, men det er ikke det hele, der virker lige godt. Så hvilke ingredienser skal du lede efter i din hudpleje, hvis du vil forebygge og mindske rynker?

AHA’er er frugtsyrer, som naturligt eksfolierer og peeler det øverste lag af døde hudceller.

Retinol er et stof, der reducerer fine linjer og større rynker. Retinol er en naturlig form for A-vitamin, som også kan reparere solskader i huden. Vær ekstra opmærksom på at bruge solcreme hvis du bruger produkter med A-vitamin.

Ekstrakt fra grøn te virker ved at have et højt indhold af antioxidanter, som modvirker de frie radikaler, vores hud døjer med på grund af forurening, sol og miljø. 

Hyaluronsyre er et fugtgivende stof, der binder fugt i huden, så den bliver fugtet og sund at se på. 

Lev sundt

Det lyder som et fuldkommen indlysende tip. Men den er god nok. 

Lad være med at ryge, få 8 timers søvn hver nat, spis varieret, spis frugt og grønt, og driv rigeligt vand. Det er virkelig noget af det bedste, du kan gøre for dig selv, din hud og dit helbred.