Få smilet tilbage med tandproteser til gode priser

Næsten hver tredje dansker har en eller flere kunstige tænder, da det kan gøres meget simpelt og nemt. Nogle vil dog have svært ved at forholde sig til proteserne. Men hvis man får lavet det rigtigt, kan de kunstige tænder kommer til at føles som hele nye tænder, og man kommer til at kunne vænne sig mere til dem.

Sponsoreret indhold
Tandpoteser til gode priser

Vores tænder fylder rigtigt meget i vores liv. Det er dem, vi fra barnsben skal børste grundigt, og det er dem, vi skal have tjekket regelmæssigt for at holde dem sunde. I dag er der meget fokus på det kosmetiske aspekt i tænderne, nu hvor der er rig mulighed for at de kan tilpasses vores behov.

Derfor kan der udover sundhedsproblemer opstå selvtillidsproblemer, hvis man skulle mangle en tand eller flere. I de tilfælde kan man have behov for proteser, som erstatter tænderne på forskellige måder.

Her i artiklen vil der være gode råd til at passe på dine proteser og finde en god pris på en tandprotese.

Hvilke proteser kan jeg få – og til hvilken pris?

Proteser findes i forskellige former, alt efter hvad der skal erstattes.

Delprotese

Hvis du mangler nogle tænder, men stadig har nogle af dine naturlige tænder tilbage, er det en delprotese. En delprotese laves ved et metalstel, så resten af dine naturlige tænder holder protesen fat via bøjler.

Helprotese

Hvis du eksempelvis ifm. en ulykke har været ude for et totalt tandtab, kan man få en helprotese, som erstatter alle tænderne i kæben. Et helsæt vil være helprotese i over- og underkæbe. Hvis man stadig har tænder tilbage, men af dårlig kvalitet, vil de blive fjernet, og proteserne fremstilles herefter.

Hvordan passer jeg på mine proteser?

Ligesom man skal passe på ens naturlige tænder, skal man naturligvis også passe på ens proteser.

Først og fremmest skal man til tandlæge eller tandtekniker for at få et regelmæssigt tjek og kontrolleret proteserne. Hold proteserne ren med en speciallavet protesetandbørste med lidt tandpasta på. Så undgår du også dårlig ånde og svamp i munden, hvor sidstnævnte kan undgås ved at huske at børste gummer og ganen. Hvis man alligevel kommer ud for sidstnævnte, er der mulighed for at få recept på en svampekur. Du gør dig dog din pengepung en tjeneste ved selv at sørge for at forebygge disse ting.

Der vil hos alle, der mister tænderne, ske et svind af knogleunderlaget. Derfor skal protesen enten tilpasses undervejs eller erstattes af en ny. Normalt går der 10 år, før den skal erstattes, men i nogle tilfælde kan der opstå et behov for at tilpasse undervejs.

Finansiering af tandproteser

I dag kan det virke som en dyr omgang at gå til tandlæge, når man kigger efter tandprotese priser på nettet. Men tænderne skal holde hele livet, så det er en investering, som du bliver glad for i den lange ende. Hvis det virker som en dyr omgang, kan du ofte søge tilskud til proteser og spare lidt den vej. Hvis du uanset hvad ønsker en billig tandprotese, kan du tjekke disse priser på tandproteser og spare op til 25% i sammenligning med andre tandlæger og tandteknikere.

At få nye tænder er ikke en hurtig beslutning, så følg rådene her i artiklen for at få smilet tilbage igen med en billig tandprotese.