Synkebesvær kan nedsætte livskvaliteten

Lider man af synkebesvær eller også kaldet dysfagi, så kan det påvirke ens sundhed og generelle livskvalitet. Kan man ikke spise eller drikke ordentlig af forskellige årsager, så kan det have store konsekvenser for helbredet.

Sponsoreret indhold

Men hvordan kan man afhjælpe synkebesværet og få tilstrækkelig ernæring til kroppen?

Fortykningsmiddel til flydende retter

Som oftest er det ældre mennesker der rammes af dysfagi som er en konsekvens af sygdomsforløb, hvor mavesækken eller spiserøret er påvirket. Har man fået konstateret dysfagi, så er det sket på baggrund af symptomer såsom synkebesvær, uhensigtsmæssig mundvand og nedsat appetit.

Alle disse symptomer kan have en indvirkning på om man får nok mad og drikke og en tilstrækkelig mængde vitaminer, mineraler osv.

Hvilke fødevare man har svært ved at indtage kan variere fra person til person, men i de fleste tilfælde er det især føde og væske, der kommer i flydende form. I forbindelse med dette kan det være en god idé med brugen af fortykningsmiddel i eksempelvis supper, juice eller puréer, da man på den måde ikke behøver at undgå de flydende retter og drikkevarer, men kan indtage dem i en mere fast form.

Er en løsning med fortykningsmiddel den rette for dig eller en du kender, så læs mere om fortykningsmiddel her.

Vælg det rigtige produkt

Hvis man har problemer med at spise og drikke tyndtflydende substanser, så kan et fortykningsmiddel være et godt værktøj til en sund ernæring og et tilfredsstillende helbred.

Der findes mange produkter på markedet, og det kan være svært at tage den helt rigtige beslutning, som man ikke vil fortryde senere hen.

Fortykningsmiddel Attylet fra Toft Care er et dansk produkt, som har opnået stor anerkendelse blandt personer med synkebesvær.

Dette middel er værd at overveje, da det udover fortykningseffekten også indeholder amylaseresistente egenskaber. Disse egenskaber betyder at den fortyknede væske opretholder sin konsistens i munden og ikke bliver nedbrudt af spyt. På den måde undgår man at at den fortyknede mad igen bliver flydende inden den er kommet ned i mavesækken.

Toft Care er leverandør til bl.a. det danske sygehusvæsen, og er således værd at overveje i forbindelse med kampen imod synkebesvær.