Sundhed skal være en livsstilsændring

At være sund og fit står højt på de flestes prioriteringsliste. Desværre er det bare ikke altid så nemt. Det mest hyppige argument man hører, er at der ikke er tid til det. Dette er i bund og grund et dårligt udgangspunkt, eftersom sundhed i princippet ikke handler om tid, men retter er én livsstilsændring vi alle sammen kan opnå – om man arbejder 40 timer i ugen, eller 60 timer, er ikke et afgørende element, men rettere ens udgangspunkt til sundhed.

Vi gør sundhed nemt og enkelt

HELSEBOOST.dk forsøger vi netop at gøre sundhed enkelt, men også ramme bredt i forhold til sidens læsere. Vi opfordrer ingen til at blive vegetarer, veganer, eller dyrke sport på eliteplan, men rettere dele basale og simple råd igennem vores dygtige og professionelle skribenter, der kan bidrage til livsstilsændringer.

Sundhed skal ikke være en pine, eller noget man skal gøre for andres skyld.

Et godt eksempel er; nogle sørger for at få trænet minimum 3 gang i ugen, spise sundt 6 af dagene, også bruge den sidste og syvende dag på en såkaldt ”cheat-day”, hvor man tillader sig selv flere kalorier, såsom burger, pizza, fritureretter og hvad der ellers hører til i fastfood-kategorien.

Udgangspunktet er i for sig irrationelt, da det ikke på nogen måde styrker intentionen om at blive sund. Det er ikke en livsstilsændring, og derfor er det nemt at falde tilbage, hvis man døjer med overvægt.

Nej, du skal ikke kun spise grøntsager …

Det skal heller ikke lyde sådan, at man kun skal leve af spinat og broccoli. Tværtimod handler sundhed også om varieret kost. Variationen er vigtig, og fredagsøllen er okay, hvis man tager højde for sit kalorieindtag. Det skal ikke blive panisk og anses som en straf at være sund, men rettere noget man oprigtig har lyst til, for at styrke krop og sind.

Svær overvægt

Hvis man døjer med svær overvægt, kan det i enkelte tilfælde give mening at få et plastikkirurgisk indgreb, for at motivere og styrke rejsen mod et sundere liv. Ydermere kan det også give mening, hvis man har opnået et meget stort vægttab, og dermed har hud og en krop der måske ikke helt indfrier ens forventninger. Det kan påvirke selvtillid og muligheden for at have en almindelig dag, uden bekymring og et tankemylder, hvilket på ingen måder er gavnligt for ens individuelle jeg.

Kirurgisk indgreb er ikke bare noget man gør, men rettere noget der kræver research og overvejelse. Søg altid professionel rådgivning, for at få en ærlig og faglig vurdering på din situation. I Danmark har vi blandt andet Roskilde Privathospital, der har stor erfaring inden for indgreb som disse.

Husk altid at sundhed starter indefra, og man skal have sig selv med i hele forløbet. Der er ingen andre, der kan garantere vægttab og livstilsændringer, udover dig selv. Derfor giver det heller ikke meget mening at investere dyre domme i konsulenthonorarer og dyre træningsprogrammer, hvis man ikke selv er klar på rejsen.