Sundere alternativer til almindelige madvarer

Sponsoreret indhold
Tomater

Vidste du, at du kan erstatte disse almindelige madlavningsingredienser med disse sundere alternativer? Sundhedsmyndigheder rådgiver at bruge sådanne alternative ingredienser til bedre helbred.

Smør

Smør er lækkert i måltiderne, men disse lige så velsmagende og alsidige erstatninger er sikker på, at de byder på dine retter på kort tid.

  • Frugtpuré ved hjælp af ferskener, æbler, pærer eller endda græskar er nyttige til at tilføje sødme og fiber, mens de reducerer kalorier og hjælper med at opretholde en fugtig tekstur.
  • Madolie med hjertesunde fedt som oliven-, kokosnød- eller rapsolie reducerer brugen af ​​mættet fedt, kolesterol og natrium, når man laver mad.
  • Infunderede olier såsom trøffelolie, citronolie eller inficeret olie med hvidløg kan tilføje et godt element til retter med den ekstra smag.
  • Avocadoer har fiber-, kalium- og vitamin K-egenskaber og kan bruges som erstatninger i morgenmadsmaterialer og bagning.

Sukker

Ahornsirup og honning er de første alternativer, der kan komme til at huske, men der er et par andre gode alternativer med en række andre fordele, der kan være nyttige for din skål.

  • Melasse, der er udvundet fra sukkerrør under raffineringsprocessen, er et godt alternativ til sukker .
  • Stevia har ingen kulhydrater eller kalorier, hæver ikke blodsukkeret og er et lavt glykemisk alternativ.
  • Xylitol har få kalorier, rådner ikke dine tænder, og som Stevia hæver det ikke glukoseniveauet, hvilket betyder, at det er godt for diabetikere.
  • Brun ris sirup er et noter nyttigt alternativ e .

Olie

Ligesom æg- og smøralternativer er æbleesauce og bananpuré gode erstatninger til olie, især når man bager. Brug ¾ til 1 kop for hver 1 kop olie.

Andre alternativer til olivenolie:

  • Hørfrøolie indeholder højt omega 3-fedtsyrer, som ofte findes i fisk.
  • CBD-olie bliver et populært alternativ i dag. Køb det dog fra et betroet firma (som Cibdol eller lokale cbd- og urterbutikker), da det er stærkt reguleret i nogle lande.
  • Grapeseed olie har egenskaber, der vides at være i stand til at sænke kolesterol.
  • Med sesamolie går en smule langt for smag. Denne nyttige erstatning har en sænkende virkning på blodtrykket.
  • Den stadig mere populære kokosnøddeolie med sine mange andre anvendelsesformål end madlavning har en række E-vitamin, K og jern, som holdes ved høje temperaturer.

Salt

Dette er nogle gode måder at forbedre din skål uden salt på:

  • Løg og hvidløg er nyttige til en dybere smag og fungerer godt i veganske og vegetariske retter.
  • Urter og krydderier er dejlige til at forbedre enhver fad, især med rosmarin, timian, basilikum, mynte, spidskommen, koriander, cayenne, paprika eller chili-salt uden krydderier, for at nævne nogle få.
  • Eddike er alsidig til mange retter, prøv disse sorter til dine næste måltider; hvid eddike, balsamico, æble cider, rød eller hvid vin vin.
  • Chilies eller peberfrugter er dejlige at vække din skål op og hjælper med at gentage en høj krydret skål.