Smidighedsøvelser – Smidighed er vigtigt for alle

Dog kan det være svært at komme i gang, og hvorfor er det egentlig overhovedet vigtig? Kort fortalt er smidighed vigtig, fordi det hjælper dig med en bedre hverdag. Du får mere overskud til en lang række daglige aktiviteter. Alt fra dit arbejde om det så er kontor eller et fysisk job. Det hjælper også, hvis du går meget til træning om det så er fodbold eller styrketræning. Yderligere får du en følelse af velvære og velbehag, hvilket kan have en mental effekt såvel som fysisk. Med andre er der en lang række gode argumenter for, hvorfor du skal fokusere på din smidighed.

smidighedsøvelser på helseboost

Men hvordan booster man sin smidighed så? Det helt naturlige svar er selvfølgelig smidighedsøvelser. De hjælper dig, men øvelserne er én ting, det hårde arbejde er noget helt andet. Du skal nemlig være ret konsistent og ikke mindst gøre det i lang tid nok, ellers får du ikke effekter ud af det. 

Sådan kan du udføre dine smidighedsøvelser

Ligesom som så meget andet i livet, handler det om at have nogle gode rutiner, hvor man får opbygget nogle daglige vaner, som hjælper en med at fokusere. For rigtig mange virker dét at have en aftenrutine rigtig fint. Inden man går i seng, laver man nogle forskellige øvelser, som hjælper på smidigheden. Dog kan det for nogen være svært at holde motivationen og striksheden oppe, hvilket desværre ofte resulterer i, at øvelserne ikke bliver gjort.

Nogen har nemlig brug for andre til at holde gejsten oppe. Her er holdtræning rigtig godt. Dog undrer du dig måske nu, at man jo ikke kan lave holdtræning i soveværelset, inden man skal sove. Heldigvis er det heller ikke det vi tænker på. I stedet fungerer yogahold super godt i stedet. Her er du sammen med andre samt du ofte har en instruktør som hjælper holdet. På den måde får man opbygget nogle gode rutiner, man kan gøre ugentligt, og du har andre til at motivere dig. 

Lav øvelserne om aftenen eller efter træningen

Dine led kan “huske”, hvilken position du var i sidst du lavede en øvelse. Om det så er en squat eller løb. Når du strækker ud og stimulerer din smidighed, strækker du ud over musklerne også leddene. Hvis du derefter laver en øvelse, kommer dine led i en anden position, end du normalt laver øvelsen i. Dette kan faktisk negativt påvirke din træning. Derfor er det ikke godt at lave smidighedsøvelser inden træningen, hvorfor vi kommer frem til, at det er rigtig smart at lave udstrækning om aftenen. Heldigvis er mange yoga hold også om aftenen, hvorfor du eventuelt kan lave styrke- eller konditionstræning inden dit yogahold. 


Er det vigtigt for børn at lave smidighedsøvelser?

JA – det er det. Smidighedsøvelser er for alle, og kan være skades-forebyggende for barnet, og ikke mindst sikre en sund holdning.

Hvornår skal jeg lave øvelserne?

Lav øvelserne om aftenen eller lige efter din træning, for at få mest muligt ud af dine smidighedsøvelser. Dette forklares også yderligere i indlægget her.