Skæve tænder? Disse behandlingsmuligheder kan du overveje

Sponsoreret indhold

Hvis du har skæve tænder, kan du have lyst til at ændre på dette. Det kan skyldes, at det er til gene for dig i det daglige, men det kan også være af kosmetiske årsager.

De fleste, der får rettet sine skæver tænder, får det gjort af kosmetiske grunde. De er ganske enkelt kede af deres smil, hvorfor de beslutter sig for at gøre noget ved det.

Har du også gjort dig tanker om dette? I så fald skal du vide, at der er flere måder at rette op på dine skæve tænder på. Ønsker du at videre mere om dine muligheder, skal du blot læse med her.

1. Usynlige bøjler

Der er rigtig mange, der beslutter sig for at få rettet sine skæve tænder med en usynlig bøjle. Dem kan man finde flere af på det danske marked, men Invisalign er den mest populære af dem. Det er en diskret bøjle, som sidder over tænderne, men er meget svær at se.

Når man får lavet usynlige bøjler, bliver de lavet specifikt til dine tænder. Det vil sige, at de er tilpasset dine tænders behov. De retter dine tænder ved forsigtigt at flytte dem på plads i løbet af en række måneder – typisk 6-18 måneder. Du får altid flere bøjler med, som du selv skal sørge for at skifte mellem.

2. Indvendig bøjle

De fleste kender den traditionelle metalbøjle, der skal sidde på forsiden af tænderne. En indvendig bøjle minder en del om disse, men skal fastsættes på indersiden. Det betyder, at den ikke vil være til at se, når du smiler eller åbner munden. Derimod er den godt gemt væk.

Bøjlen flytter forsigtigt på dine tænder, så du i løbet af en overskuelig årrække vil få det tandsæt, du har ønsker dig. Det er en meget effektiv måde at rette tænder på, men de kan være svære at holde rene. Derfor ser mange en fordel i at vælge en løsning med usynlige bøjler.

3. Porcelænsfacader

Er der tale om et kosmetisk problem, vil det ofte være muligt at løse det med en eller flere porcelænsfacader. De bruges som regel i tilfælde, hvor tænderne er skæve eller har mindre mellemrum mellem sig.

Her er der tale om en løsning, hvor facader af porcelæn bliver fastgjort til forsiden af dine tænder. Det vil sige, at de ikke rykker på placeringen af dine tænder.

Beslutter du dig for at vælge denne løsning, får du derfor ikke løst dit tandproblem. Derimod får du det blot dækket til. Derfor er det kun i yderst sjældne tilfælde, at det er den rette løsning.