Sådan påvirker en dyne din sundhed

Sundhed er en kompleks størrelse og handler ikke nødvendigvis udelukkende om den fysiske sundhed, selvom den kan være en stor del af det. Hvis man tænker på sundhed fra et mere holistisk synspunkt, så kan man også inkludere tanker, følelser og søvn i diskussionen. Noget så banalt som en dyne kan man for eksempel overse som værende betydningsbærende for sundheden - læs med herunder og opdag hvordan den kan spille en rolle.

Sponsoreret indhold

Sundhed kan betragtes fra forskellige vinkler. Hvor nogle ville vægte motion højere end alt andet, ville andre værdsætte søvnen frem for motionen i en sundhedsdiskussion. I realiteten spiller de forskellige aspekter en vigtig rolle i et menneskes sundhed – det kan derfor være en god idé at betragte sundhed fra et holistisk perspektiv.

Vigtigheden af søvn

Der er mange processer i kroppen og hjernen, som ikke ville fungere optimalt, hvis ikke man får tilstrækkeligt nok god søvn i løbet af nætterne. Selvom dagene kan være travle og stressende, så er det ikke fordelagtigt at skære på mængden af søvn i håb om at spare tid. Ulempen ved at gøre dette er, at man til gengæld sætter sig selv i en ringere stand til at klare de opgaver, man har for øje.

I stedet kan god kvalitetssøvn være nøglen til at klare sine opgaver ordentligt og mere effektivt. Hvordan få man så en god nattesøvn? Her kan man sætte flere aspekter i spil, for at få den bedst mulige søvnkvalitet. I forhold til sengeforholdene kan man investere i den bedste tyngdedyne, som skulle have en beroligende effekt. Derudover er det også vigtigt, at man vælger en pude, der er tilpasset til den måde, man sover på.

På samme måde er det også vigtigt at blødheden eller hårdheden af madrassen er den rette i forhold til personen, der ligger i den og passer til den måde, man ligger på.

Når man investerer i en god madras, en tyngdedyne og en passende pude, så investerer man altså også i sin søvn og – i forlængelse – i sin generelle sundhed. Jo bedre man sover, jo mere energi vil man også have, og jo bedre forudsætninger giver man også sit immunforsvar at arbejde med. Sover man godt og i et tilstrækkeligt antal timer, kan man altså nedsætte risikoen for at blive syg på sigt.

Fysisk og mental sundhed

Det er svært at tale om det ene uden at tale om det andet, fordi det mentale kan påvirke det fysiske og omvendt. Men når man taler om fysisk sundhed, så henviser man ofte til kost og motion, som spiller en stor rolle i det generelle velvære. Kosten er menneskets brændstof og alt efter kvaliteten af brændstoffet, vil kroppen fungere mere eller mindre optimalt.

Langt de fleste er også bevidste om vigtigheden af motion. Ikke nok med at motion kan forbedre konditionen og styrke muskulaturen, så kan den også have en positiv effekt på den mentale sundhed samt virke forebyggende i forhold til nedsætte risikoen for at få blodpropper, hjertesygdomme og lignende.

Der er altså mange ting, der kan påvirke den generelle kropslige og mentale sundhed. Kost og motion spiller en stor rolle, men også noget så simpel som en tyngdedyne kan være en god investering, hvis man gerne vil optimere sin søvn og give sig selv de bedste chancer for at stå udhvilet ud af sengen og have energien til dagens arbejde, pligter og fritidsinteresser – hver dag.