Sådan bliver du en bedre fodboldspiller

Fodbold er Danmarks nationalsport, og der er mere end 350.000 aktive fodboldspillere i landets klubber. Af disse dyrker langt de fleste fodbold pga. det gode sammenhold, den store spænding og den gode motion - men der er også nogle, der spiller fodbold med ambitioner om mere end bare en god social oplevelse.

Sponsoreret indhold

Mange fodboldspillere forsøger at blive så teknisk dygtige, som det overhovedet er muligt, og selvom dette er en vigtig kompetence at have, så er det mindst ligeså vigtigt, at fysikken også er i orden. Man bliver kort sagt en bedre fodboldspiller, hvis man træner musklerne målrettet efter det, og hvis både fysik og teknik går op i en højere enhed, så har man en god mulighed for at slå igennem.

Gå seriøst til bentræningen i fitnesscenteret

De absolut vigtigste muskelgrupper i fodboldens verden er naturligvis dem, der er placeret i benene, og derfor handler det kort sagt om ikke at skippe bentræningen, selvom det kan være kedeligt. Træning af de store lårmuskler er absolut essentielt for at opbygge en god skudstyrke, og det er ligeledes med til at opretholde stabiliteten i benene. Dermed falder risikoen for skader, efterhånden som musklerne opbygges, og man giver derfor sig selv de bedste forudsætninger, hvis man går op i sin bentræning. De andre muskler – særligt legmusklerne – er ligeledes vigtige at træne flere gange om ugen, og efter bare kort tids træning vil du kunne mærke resultater på banen.

Husk altid at strække ud efter træning, for at øge smidighed og ikke mindst forbedre restitutionen.

Glem ikke din core – den holder kroppen i balance

Når man gerne vil opnå gode resultater på fodboldbanen, så kan stærke ben ikke gøre det alene – man er nødt til at have nogle mave- og rygmuskler, der siger spar to. Mave- og rygmusklerne er med til at sørge for at holde kroppen i balance, og når der er styr på midteraksen i kroppen, så bliver det meget lettere at holde sig på benene i de afgørende situationer. De mest effektive øvelser til at træne sin core er simple maveøvelser som f.eks. planken, og man behøver ikke et fitnessabonnement for at kunne træne sig op til at blive en fantastisk fodboldspiller.

Studér de bedste gennem statistikker

Hvis man ikke allerede er den bedste gennem en god fysik eller overlegen teknik, så er der dog stadig mulighed for at blive en dygtig fodboldspiller. Dette kan gøres ved at studere statistikker omkring de bedste fodboldspillere, og hvordan de går til opgaven på daglig basis. Her er Google din bedste ven, da det er nemt at finde frem til oplysninger om alle de store spillere – og alt fra træningsprogrammer til kostplaner ligger ofte helt frit tilgængeligt. Hvis du bare søger at blive klogere på fodboldspillere i Danmark, så kan du med fordel bruge Mesterbolds infografik om fodboldspillere i Danmark, der giver et godt overblik.

Man bliver ikke en god fodboldspiller på én dag, og der er ingen tvivl om, at en kombination af overlegen teknik, god fysik og et overblik over statistikker fra den professionelle verden helst skal være til stede. Der er dog ingen tvivl om, at alle kan blive gode til fodbold, hvis de er villige til at arbejde for det. God fornøjelse med træningen.