Ros og positivitet kan man ikke få nok af

Læge og indehaver af Mental Robust Annette Eberhardt tager os allesammen i hånden, midt i corona-krisen. Ros og positivitet kan man ikke få nok af. ?

Sponsoreret indhold
mand udøver mindfulness på jorden

Artikel udarbejdet af: Annette Eberhardt
Indehaver af: Mental Robust

Annette Eberhardt

Jeg er læge og arbejder med socialt udsatte og misbrugere. Desuden har jeg virksomheden mental robust, hvor jeg gennem positiv psykologi, kognitiv terapi og mindfulness coacher kvinder midt i livet til at udnytte deres fulde potentiale.

Jeg vil gerne rose bl.a. sundhedsstyrelsen og myndighederne for at håndtere corona-situationen så effektivt samt alle mine kollegaer og vores patienter/borgere for at lytte til de givne råd og acceptere den skærpede mulighed for kontakt uden at kny.

Ingen brokker sig.

Jeg ser alle gøre deres ypperste for at skabe de bedst mulige rammer for de næste uger.

Og folk hjælper hinanden.

På de sociale medier ser og hører man, at folk hamstrer alt lige fra toiletpapir til tun på dåse.

Det er der nogle, der gør, men der også alle de andre. Mennesker, der er hjælpsomme, har omtanke og vil hinanden det bedste.

Man kan drage sammenligninger med, hvordan epidemien er forløbet i andre lande og ud fra generel epidemiologisk viden prøve at forudse, hvordan det vil se ud for Danmark i den kommende tid.

Epidemien vil tage tid, mange vil blive ramt og ikke kun af sygdom.

Masser af arrangementer bliver aflyst, nogle er relaterede til arbejde andre til familiemæssige begivenheder.

Lige så trist det kan være for en virksomhedsejer at skulle lukke ned i minimum 14 dage, lige så trist er det for parret, der har planlagt bryllup, barnedåb eller rund fødselsdag.

Samfundsøkonomisk får det store konsekvenser både nationalt og globalt.

Midt i alt det negative skal du huske det positive. Det, som du har din opmærksomhed rettet mod, fylder.

Selvom det kan være svært, så prøv at flytte dit fokus til de områder i dit liv, hvor det går godt. Glæd dig over de mennesker, du har omkring dig og tænk over, hvor du kan gøre en forskel.

En simpel øvelse vi alle kan lave

Der skal 3 positive tanker til for at erstatte én negativ.

En enkel øvelse består i, at du hver aften skriver 3 gode ting ned, der er sket i løbet af dagen. Måske er det svært i starten, og de positive oplevelser kommer ikke let til dig.

Fortsæt – hold ud. Vedholdenhed betaler sig og med tiden vil de positive tanker falde i din turban lige så let som solmodne appelsiner i en kurv.


Annette Eberhardt

mentalrobust