Penang karryopskrift – Lær hvordan!

Det thailandske køkken har i mange år haft en stor plads i danskernes hjerte, men ikke alle tør at begive sig ud i at lave maden derhjemme. Dog er der ikke nogen grund til ikke at prøve kræfter med det thailandske køkken selv. Derfor finder du her en opskrift, på lækker thaimad du sagtens selv kan lave.

Skrevet d. 6. juli 2020 af
Penang karry - Helseboost
Du har allerede afgivet din bedømmelse.
Penang karryopskrift – Lær hvordan!
5 (100%) 10 stemmer

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Køkken24 og Earlybird.

Penang karry

Lær at lave den populære thairet selv – penang karry (curry).  Retten er en vaske ægte “bestseller” på autoritære Thai-restauranter. Derfor skal du selvfølgelig også have mulighed for at prøve kræfter med retten selv. Retten er hurtig at lave, og du kan selv vælge hvilke grøntsager, du ønsker at bruge i retten. Det er en gryderet, som er nem at tilpasse afhængig af antal personer.

I denne opskrift tager vi udgangspunkt i 3 – 4 personer.

Ingredienser:

3-400 gr kylling, oksekød, eller hvilken type kød du ønsker at benytte.
1 ds. Kokosmælk
3-4 røde chilier kan hakkes som man ønsker det
6-8 kaffir limeblade (skal skæres i strimler)
2 spsk. Fiskesovs
2 spsk. Penang karrypasta

Vi anbefaler, at man anvender økologisk kokosolie. Grøntsager kan tilsættes efter eget ønske.

Sådan gør du:

  1. Start med at skære lime i fine strimler. Her er det en god ide at gemme nogen af dem til pynt senere.
  2. Herefter deler du chilierne, og hakker dem efter ønske. Husk at tage kernerne ud.
  3. Rens nu det kød du ønsker at bruge. Og skær det herefter i tynde skiver.
  4. Put nu olie på panden, og varm det godt op.
  5. Nu putter du dit Penang karrypasta på panden, og rør det godt rundt, så det bliver fordelt på hele panden.
  6. Herefter tilsætter du kokosmælken, og rører godt rundt igen.
  7. Svits nu kyllingen på en pande, imens kokosmælken varmes op. Når det er svitset, putter du det ned i kokosmælken.
  8. Nu tilsætter du Chili, limeblade og fiskesovs, og rør herefter godt rundt.
  9. Hvis du ønsker grøntsager i retten, putter du disse i nu/samtidig med ovenstående.
  10. Lad nu retten simre i 10-20 minutter, alt efter hvor store stykker kød du har puttet i samt hvilke grøntsager der er i. Retten er klar til at blive serveret, når kød og grøntsager er mørt.

TIP: 

Der er stor forskel på de forskellige typer kokosmælk, og det har meget at sige for retten. Sørg derfor for at finde en god kokosmælk til din ret. Chaokoh har f.eks. lavet en autentisk og cremet kokosmælk. Man kan også med fordel vælge at pynte retten med lidt kokosmælk, limeblade og chili, hvis man ønsker, at den bliver lidt mere inspirerende at kigge på.
Derudover skal du huske, at retten skal serveres med ris. Et godt valg til denne type ret er at bruge jasmin eller basmatiris.

Hvis du synes, at retten bliver lidt kedelig, kan du servere noget lækkert Naanbrød til.

Velbekomme 🙂