
Skal sport være en større del af dit liv?
Sport kan sagtens være lig afslapning Der er mange måder, hvorpå du kan få...
Det thailandske køkken har i mange år haft en stor plads i danskernes hjerte, men ikke alle tør at begive sig ud i at lave maden derhjemme. Dog er der ikke nogen grund til ikke at prøve kræfter med det thailandske køkken selv. Derfor finder du her en opskrift, på lækker thaimad du sagtens selv kan lave.
Skrevet d. 6. januar 2025 af Helseboost
Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Køkken24 og Earlybird.
Lær at lave den populære thairet selv – penang karry (curry). Retten er en vaske ægte “bestseller” på autoritære Thai-restauranter. Derfor skal du selvfølgelig også have mulighed for at prøve kræfter med retten selv. Retten er hurtig at lave, og du kan selv vælge hvilke grøntsager, du ønsker at bruge i retten. Det er en gryderet, som er nem at tilpasse afhængig af antal personer.
I denne opskrift tager vi udgangspunkt i 3 – 4 personer.
3-400 gr kylling, oksekød, eller hvilken type kød du ønsker at benytte.
1 ds. Kokosmælk
3-4 røde chilier kan hakkes som man ønsker det
6-8 kaffir limeblade (skal skæres i strimler)
2 spsk. Fiskesovs
2 spsk. Penang karrypasta
Vi anbefaler, at man anvender økologisk kokosolie. Grøntsager kan tilsættes efter eget ønske.
TIP:
Der er stor forskel på de forskellige typer kokosmælk, og det har meget at sige for retten. Sørg derfor for at finde en god kokosmælk til din ret. Chaokoh har f.eks. lavet en autentisk og cremet kokosmælk. Man kan også med fordel vælge at pynte retten med lidt kokosmælk, limeblade og chili, hvis man ønsker, at den bliver lidt mere inspirerende at kigge på.
Derudover skal du huske, at retten skal serveres med ris. Et godt valg til denne type ret er at bruge jasmin eller basmatiris.
Hvis du synes, at retten bliver lidt kedelig, kan du servere noget lækkert Naanbrød til.
Velbekomme 🙂