Penang karry opskrift – Lær hvordan!

Det Thailandske køkken har i mange år, haft en stor plads i danskernes hjerte, men ikke alle tør at begive sig ud i at lave maden derhjemme. Dog er der ikke nogen grund til ikke at prøve kræfter med det Thailandske køkken selv. Derfor finder du her en opskrift, på lækker Thaimad du sagtens selv kan lave.

Skrevet d. 29. januar 2019 af
Du har allerede afgivet din bedømmelse.
Penang karry opskrift – Lær hvordan!
5 (100%) 10 stemmer

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Køkken24 og Earlybird.

Penang karry

Lær at lave den populære thairet selv – penang karry (curry).  Retten er en vaske ægte “bestseller” på autoritære Thai resturanter. Derfor skal du selvfølgelig, også have mulighed for, at prøve kræfter med retten selv. Retten er hurtig, at lave og du kan selv vælge, hvilke grøntsager du ønsker, at bruge i retten. Det er en gryderet, som er nem at tilpasse afhængig af antal personer.

I denne opskrift tager vi udgangspunkt i 3 – 4 personer.

Ingredienser:

3-400 gr kylling, oksekød, eller hvilken type kød du ønsker, at benytte.
1 ds. Kokosmælk
3-4 røde chilier kan hakkes som man ønsker det
6-8 kaffir limeblade (skal skæres i strimler)
2 spsk. Fiskesovs
2 spsk. Penang karry paste

Vi anbefaler at man anvender økologisk kokosolie. Grøntsager kan tilsættes efter eget ønske.

Sådan gør du:

  1. Start med, at skære lime i fine strimler. Her er det en god ide, at gemme nogen af dem til pynt senere
  2. Herefter deler du chilierne, og hakker dem efter ønske. Husk, at tage kernerne ud.
  3. Rens nu det kød du ønsker, at bruge. Og skær det herefter i tynde skiver
  4. Put nu olie på panden, og varm det godt op.
  5. Nu putter du dit Penang karry paste på panden, og rør det godt rundt, så det bliver fordel på hele panden.
  6. Herefter tilsætter du kokosmælken, og rør godt rundt igen
  7. Svits nu kyllingen på en pande, imens kokosmælken varmes op. Når det er svitset, putter du det ned i kokosmælken.
  8. Nu tilsætter du Chili, limeblade, og fiskesov og rør herefter godt rundt.
  9. Hvis du ønsker grøntsager i retten, putter du disse i nu/samtidig med ovenstående.
  10. Lad nu retten simre i 10-20 minutter, alt efter hvor stør stykker kød du har puttet i, samt hvilke grøntsager der er i. Retten er klar til, at blive serveret når kød og grøntsager er mørt.

TIP: 

Der er stor forskel på de forskellige typer kokosmælk, og det har meget, at sige for retten. Sørg derfor for, at finde en god kokosmælk til din ret. Chaokoh har f.eks. lavet en autentisk, og cremet kokosmælk. Man kan også med fordel vælge, at pynte retten med lidt kokosmælk, limeblade, og chili hvis man ønsker, at den bliver lidt mere inspirerende, at kigge på.
Derudover skal du huske, at retten skal serveres med ris. Et godt valg til denne type ret er, at bruge jasmin eller basmatiris.

Hvis du synes, at retten bliver lidt kedelig, kan du servere noget lækker Naan brød til.

Velbekomme 🙂