Optimér din søvn med den rigtige seng

Sponsoreret indhold

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange ting, der er vigtige for at holde en sund krop og et sundt sind, heriblandt motion og den rigtige kost. Men søvn er mindst lige så vigtig som motion og mad for kroppen, og det vigtigste for hjernen. Uden søvn, har hjernen ikke mulighed for at rydde op i alle de sanseindtryk, du har fået i løbet af en dag. Det medfører en svækket hukommelse, humørsvingninger og nedsat reaktionsevne. Derfor er det vigtigt, at du får den mængde søvn, du har brug for. Læs mere om hvor meget du søvn du skal have lige her. Uanset hvad, er det sengen, der er afgørende for kvaliteten af din søvn.

Tilpas sengen efter dine behov

Der er et hav af muligheder, når det kommer til køb af senge. Skal du have en enkeltmandsseng eller en dobbeltseng? Skal det være en boxmadras, kontinentalseng eller måske en elevationsseng? Skal den have en topmadras? Der er mange forskellige kombinationer, og Sengetid.dk har et bredt udvalg af senge med god komfort – perfekt til dig og din krop. Er du gift eller sover du med en anden, skal du vælge en dobbeltseng for optimal komfort for jer begge. Se udvalget af dobbeltsenge her.

Det er dog en fordel, hvis du skal have en dobbeltseng, at I får en madras hver, som er tilpasset netop jeres kroppe. Det sikrer, at I hver især får den bedst mulige søvn, I kan få.

Madrassen har indflydelse på din søvn

Ligesom mængden af søvn har betydning for din krops funktion, har madrassen, du sover på, en betydning for kvaliteten af din søvn. Hvis din madras er for hård, vil du føle det, som om du sov på en sten – hvilket ikke ligefrem kalder på søvn – og hvis din madras er for blød, har du godt nok mulighed for at få søvn, men du risikerer også at vågne med rygsmerter, som kommer til at have indflydelse på din dag. Det er derfor vigtigt, at du tænker på din egen størrelse og vægt, når du vælger madras, så du finder den helt rigtige og optimerer din søvn.

Sengen skal passe til rummet

Selvom det ikke er nødvendigt for din krop at sengen passer til resten af rummet, er det dog en fordel at have for øje, hvordan sengen kommer til at se ud på soveværelset. En seng, der passer lige ind i stilen fremstår naturligt mere indbydende end en seng, der skiller sig fuldstændig ud fra alt det andet. Et værelse med en gennemført stil er tillige beroligende for øjet og hjernen og hjælper dig til bedre at slappe af – og det øger effekten og kvaliteten af din seng – og lysten til at sove i den.