Opskrifter på lækre pastasalater og pastaretter

Sponsoreret indhold

En pastasalat er en nem og hurtig ret, som kan laves på mange forskellige måder. Du kan for eksempel bruge pasta, kylling, bacon og tomater i din salat. Udover pastasalat kan du også variere andre pastaretter.

Hvordan laver man en pastasalat?

En pastasalat er en nem og hurtig salat, som kan spises både varm og kold. Denne type salat er perfekt til madpakken, frokost på arbejdet eller til en picnic i parken. En pastasalat kan laves på mange måder, men her får du opskriften på en traditionel italiensk pastasalat med tomater, oliven og fetaost.

Ingredienser:
– 1 dl pasta
– 1/2 rødløg
– 2 tomater
– 1/4 agurk
– 1/2 bundt basilikum
– 1/4 dl olivenolie
– 2 spsk. balsamicoeddike
– 1 tsk salt
– 1/4 tsk peber
– 50 g fetaost

Fremgangsmåde:
1) Kom pastaen i en gryde med kogende vand og lad den koge i 10 minutter. Husk at smage på pastaen undervejs for at se, om den er færdig. Hvis du bruger frisk pasta, så skal den kun koge i ca. 3 minutter.
2) Skær rødløget i små tern og hak de to tomater og agurken i mindre stykker. Pluk basilikumbladene fra stilkene og hak dem groft.
3) Bland olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber sammen i en skål. Rør godt rundt, så dressingen bliver ensartet.
4) Når pastaen er færdig, hældes den straks over i en stor skål med isvand for at stoppe kogningen.
5) Det hele blandes sammen til sidst.

Opskrift på pasta med kylling og broccoli

Udover pastasalat kan du også lave lækre og forskellige pastaretter. Her får du en opskrift på pasta med kylling og broccoli:

Ingredienser
– 1 pakke pasta (f.eks. spaghetti)
– 1 stor kyllingebrystfilet
– 1 lille broccolihoved
– 1 dåse hakkede tomater
– 2 spsk. olivenolie
– 1 tsk. tørret oregano
– Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde: Start med at koge pastaen al dente efter anvisningerne på pakken. Skær kyllingebrystet i strimler og broccoli i mindre buketter. Steg kylling og broccoli i olivenolie ved jævn varme. Tilsæt de hakkede tomater, oregano, salt og peber, og lad retten simre i ca. 5 minutter under låget. Server pastaen med den sauterede kylling og broccoli – drys med revet parmesanost.

Kan man bruge alle slags pasta til at lave en pastasalat eller pastaret?

Ofte er pasta lavet af durumhvedemel, men der findes også pasta lavet af majsmel eller ris. Hvis du vil have en salat med masser af bid i, så skal du vælge en pasta med et højt indhold af gluten. De mest almindelige typer af pasta til salater er fusilli og penne.