Når samfundet åbner op igen

11. marts 2020 var en skelsættende dag for alle danskere. Den danske statsminister gik på talerstolen i spejlsalen, for at give den værst tænkelige nyhed. Danmark lukkede ned, og samfundet gik i stå. Det var også slut med større forsamlinger i form af fester, sportsbegivenheder og koncerter.

Sponsoreret indhold

Farvel til den uforglemmelige fest

Restauranter, cateringfirmaer og diverse forsamlingslokaler led et gevaldigt knæk, da udsigten til at levere mad blev forlænget i det uvisse. Nu er vaccinerne her, og vi kan forhåbentlig se frem til en sommer og fremtid, hvor forsamlinger igen kan blive en aktualitet. Her vil hele branchen opleve et kæmpe boost i efterspørgslen, da folk har ventet i længsel på at afholde en kæmpe fest. Kokken & Jomfruen er en af de cateringfirmaer, som er mere end klar til at levere mad igen. Uanset hvilken fest der skal holdes, er hele branchen klar til at servicere dig, og sørge for at du får verdens bedste fest. Faktum er at folk ikke kan vente længere med at holde fest. Et andet faktum er også alle de udskudte fejringer, så som bryllupper, runde fødselsdage og meget andet. Der kommer fart på i restaurationsbranchen.

Nattelivet lider

De hårdest ramte i restaurationsbranchen har været nattelivet. De har været lukket for dag 1, og ligeledes har de fået meddelt, at de åbner som noget af det sidste. Heriblandt finder man også kroer, restauranter og andre, der arrangerer fester og generelle forsamlinger. De venter også på startskuddet til en fremtid uden corona, hvor tingene kan køre, som de gjorde ’i gamle dage’. I en lang periode var denne del af branchen rent faktisk åben, men blot til kl. 22 eller 24, hvor selskabet skulle lukke festen. Det var et kæmpe tab for branchen, som bekendt vinder meget af deres omsætning efter 00.00.
Ligesom de andre i branchen er restauranter og kroer m.m. klar til at tage imod en masse festlige selskaber i fremtiden, når alt er som det gamle. Der er lys for enden af tunnelen.

Danmark hungrer efter en normal hverdag

Selvfølgelig er der dele af samfundet og erhvervslivet, som hungrer rigtig meget efter et genåbnet samfund uden restriktioner. Men hele samfundet trænger også til at føle sig frie og uafhængige igen. Folk savner kulturlivet, og ikke mindst friheden til at tage på bar eller restaurant når de har lyst.
I 2020 blev to kæmpe sportsbegivenheder aflyst (to ud af mange), heriblandt OL i Tokyo og EM i fodbold. Sidstnævnte var Danmark endda en af værterne bag, hvor flere kampe skulle afvikles i København. Der var lagt op til en kæmpe folkefest, når en slutrunde i fodbold endnu engang skulle samle danskerne bag skærmen eller til store tv-arrangementer i parker og pladser rundt om i Danmark. Den del får vi heldigvis lov til i 2021, hvor EM bliver aktuelt med op mod 25.000 tilskuere i Parken. Det glæder hele fodbold Danmark sig til. Ja, hele Danmark glæder sig blot til at få åbnet op igen, så folk kan vende tilbage til deres normale liv igen uden restriktioner.