
Slip for dårlig ånde
Gå til tandlægen Husk at gå til regelmæssige eftersyn hos din tandlæge/tandplejer. Har du...
Glæd dig til hele to gode nyheder i denne artikel: Du kan let få din mad til at smage meget bedre – og samtidig kan du spare en masse af det usunde fedt. Slank på den sjove måde, med andre ord. Det handler simpelt hen om at erstatte en del af fedtet med krydderier. ?
Skrevet d. 31. maj 2023 af Helseboost
En af landets større hjemmesider med opskrifter har ligefrem en hel sektion med spændende krydret mad, der kan spises, selv om du er på slankekur. Ideen er ”mere smag, mindre fedt”. Du finder slankeopskrifterne her.
Det er en utroligt dårlig og farlig vane, når vi danskere evigt & altid siger til alle, der gider lytte: ”Alt det sjove er usundt – sådan er det bare!”
Når maden skal være lidt ekstra lækker en weekend, hvor der kommer gæster, har vi en tendens til at dænge retterne til med majonæse, smør, fløde og olie: Fløde i sovsen til mørbraden, majonæse i tunsalaten, smør i romkuglerne, en ordentlig sjat olie på salaten…
Stop, stop, stop!
Prøv at bruge krydderier i stedet for fedtstof, så vil du opdage, at alt det sjove sagtens kan være sundt. Krydderier og krydderurter smager nemlig ikke bare godt, de er også kolossalt sunde for kroppen. Faktisk har de fleste krydderier en naturmedicinsk virkning ved siden af deres gode smag:
osv. Prøv at google ’krydderier naturmedicin’, så vil du hurtigt opdage, hvad alle dine yndlingskrydderier er gode for.
Når du fremover laver mad, skal du målrettet tænke krydderier ind i processen: Hvordan kan jeg gøre denne ret mere interessant med krydderi (eller en krydderurt) og spare noget af fedtet væk?
Vi er jo vant til, at krydderier ”kun” er noget, der giver retterne lidt ekstra smag ud over salt og peber. Nu skal vi i stedet lade krydderierne spille en hovedrolle i maden – dels for deres evne til at erstatte fedt som smagsgiver, dels for deres naturmedicinske virkning.
Lad os tage de tidligere eksempler:
Måske har du ikke den store viden om krydderier og krydderurter i dag? Så er løsningen, at du – hver gang du vil lave en ny ret – googler, hvad de forskellige madskribenter foreslår af krydderier i den pågældende ret. Efterhånden vil du blive bedre til at gennemskue, hvilke krydderier der passer i hvilke retter.