Inspiration til din hjemmetræning

I denne tid er det ingen hemmelighed at ringe mange mennesker, har måttet være en smule kreative med deres træning. De vante sportshaller, fitnesscentre og svømmestadions er nedlukkede, og i stedet må aktiviteten foregå ude i det fri eller hjemme i privaten – og det har vi virkelig taget til os. Hjemmetræning kan i og for sig godt være rigtig effektivt, men det kræver også en form for selvdisciplin at holde den kørende. Disciplinen kan være en udfordring for mange, enten fordi motivationen ikke har været der, eller fordi der har været en mangel på træningsøvelserne. I dette indlæg kommer vi omkring en række øvelser, man nemt kan udøve hjemme i privaten, både med og uden udstyr. Læs med.

Sponsoreret indhold

Øvelser uden udstyr

Når det kommer til øvelserne uden udstyr, har vi en del at tage fat på. Men hvis vi skal prøve at skære det ind til benet, og komme med et bud på nogle øvelser, der kan danne inspiration til de fleste, er det især disse 3 som man kan tage til sig. Fordelen ved disse, er at det ikke kræver særlig meget plads, og man kan nemt for dem lavet hver eneste dag – og det behøver ikke tage mere end 10 minutter af din tid. Vi anbefaler at man laver øvelserne i sæt af 3.

  • Armbøjninger

Den første er kendt for de fleste. Varier gerne dine armstrækkere, sådan du har forskellig bredde i dine 3 sæt. Den første kan være tæt med fokus på triceps, mens de to sidste sæt kan fokusere på brystet. Har du ikke mulighed for at lave almindelige armbøjninger, kan du med fordel placere dine knæ i jorden, for at få en lidt mere udholdelig metode.

  • Planke

Kør 30 sekunders planke gange 3, men varier gerne sådan at du kører almindelig planke i første sæt, højre sideplanke i sæt 2 og venstre sideplanke i sæt 3.

  • Squat

Kom helt ned i benene i en dyb squat-position. Sørg for at have styr på din teknik – ikke for langsomt, ikke for hurtigt, men fokus på ryg, knæ og ben. Undgå at lade knæene komme udover dine tåspidser, men kom langt tilbage, sådan dette ikke opstår, eftersom det kan belaste dine knæ.

Øvelser med udstyr

Skal du derimod bruge en række øvelser med udstyr, anbefaler vi at man finder noget til styrke og noget til kondition. Til styrke kan du med fordel anskaffe kettlebells, eftersom du med disse kan foretage mange forskellige slags øvelser. Kettlebells kan i øvrigt også bruges til armbøjninger (øvelse 1 uden udstyr), da du på den måde får en mere dyb armbøjning, og ikke mindst tvinger dig selv til at holde en mere ret position.

Til kondition, og har man pladsen, kan en crosstrainer varmt anbefales. Det at bruge en crosstrainer til at styrke konditionen er ekstremt effektivt, og ikke mindst en underholdende måde at komme i form på.

Har man noget erfaring, kan man med fordel stå på traineren uden at holde hænderne på grebet, for også at arbejde på sine mavemuskler. Det er især med til at styrke ens balance, som kan blive en stor fordel ligegyldig hvilken af de øvrige øvelser du ønsker at lave.