Indret et stressfrit hjem med din indretning

Sponsoreret indhold

Hverdagen kan være hektisk. Meget hektisk endda. Mange af os har lange arbejdsdage, tætpakkede kalendere og stramme tidsplaner. Hvis man ikke passer på, kan man meget nemt ende med at få stress.

Heldigvis er der ting du kan gøre for at modvirke eller forebygge stress. I denne guide ser vi nærmere på en af dem, nemlig at indrette dit hjem på en måde, som reducerer stressfølelsen og til gengæld højner følelsen af velvære. Dit hjem er dit helle, og derfor er det vigtigt, at du kan slappe 100 procent af, når du træder ind ad døren. Det vil du kunne, hvis du lader dig inspirere af disse simple tricks.

Brug planter

Det er videnskabeligt bevist, at visse planter i hjemmet er med til at frigive glædeshormoner, hvilket sænker stressniveauet. Hvis du føler dig stresset, kan det derfor være en idé at tage et smut til den nærmeste planteskole og undersøge, om ikke der skulle være nogle planter, som ville passe ind i stuen derhjemme.

Desuden oplever mange, at det at vande, gøde og omplante planter kan have en terapeutisk effekt, som i sig selv virker afstressende. Måske kunne du også finde glæde i at gå og nusse lidt om en plante eller to?

Skab sammenhæng i indretningen

Hvis der er noget, der i hvert fald ikke er godt for stressniveauet, så er det en rodet indretning. Og hvad mener vi med en rodet indretning? Med det mener vi en indretning, hvor der ikke er tænkt over samspillet mellem de forskellige elementer. Hvor rummets interiør stikker i alle mulige forskellige retninger.

Når du indretter, er det vigtigt, at du tænker over at skabe en rød tråd. F.eks. vil det næsten altid være en god idé at vælge en gennemgående farve eller et gennemgående materiale. Det sikrer dig, at rummet opleves som en samlet helhed i stedet for en masse små, adskilte delelementer.

Sænk stressniveauet med kelim tæpper

Noget andet, du kan gøre for at opnå et stressfrit hjem, er at bruge kelim tæpper i din indretning. Hos Wiinstedt Tæppegalleri, kan du finde masser af inspiration til hvordan du gør dette i praksis. Kelim er en særlig væveteknik, som blev brugt af nomader i Asien, når de skulle gardere sig mod fugt og kulde. I dag er kelimtæpper kendt over hele verden, ikke så meget på grund af deres funktionalitet, men på grund af deres smukke udseende.

Prøv at dekorere stuegulvet med et kelimtæppe. Dette vil ikke blot give stuen et overdådigt udtryk, som det er fedt at komme hjem til, det vil også gøre det mere behageligt at gå rundt i rummet med bare tæer. Og er der noget, der signalerer afstressning, så er det bare tæer.

Husk hyggekrogene

Endelig er det vigtigt, at du husker at tænke hygge ind i din indretning. For nok er det vigtigt, at dit hjem er funktionelt, men det er lige så vigtigt, at der er steder i hjemmet, hvor man kan koble af og hygge sig.

Prøv f.eks. at indrette et hjørne af stuen til hyggekrog ved hjælp af en lækker lænestol, et smukt tæppe og en standerlampe. En hyggekrog er en helt oplagt metode til at slippe af med de sidste rester af stress, der hænger ved fra arbejdsdagen, når du træder ind i dit hjem.