Hvorfor er fiskeolie og omega 3 fedtsyrer så vigtige for kroppen?

Sponsoreret indhold

De fleste får ikke nok omega 3 fedtsyrer i deres kost, og derfor kan det være en god idé at supplere med fiskeolie eller andre former for omega 3 fedtsyrer. Fiskeolie og omega 3 fedtsyrer er vigtige for kroppen, fordi de har en række sundhedsmæssige fordele.

Læs med her og bliv klogere.

Fiskeolie – en kilde til sundhed

Fiskeolie indeholder omega-3 fedtsyrer, der er vigtige for en række af kroppens funktioner. Omega-3 fedtsyrer kan have en positiv effekt på hjertet og blodkarrene, hjernen, synet og leddene. Fiskeolie kan derfor være med til at forebygge en række sygdomme og lidelser, så læs mere om fiskeolie og omega 3 fedtsyrer hos Bodylab og bliv klogere.

Fiskeolie indeholder de to omega-3 fedtsyrer EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). EPA og DHA har forskellige virkninger på kroppen. 

EPA virker bl.a. antiinflammatorisk og kan derfor være med til at lindre symptomerne på en række autoimmune sygdomme som f.eks. psoriasis, Crohns sygdom og astma. EPA kan desuden have en positiv effekt på hjertet og blodkarrene, da det kan sænke blodtrykket og forebygge aterosklerose, som er en fortykning af arterierne. 

Fiskeolie til større muskler?

Fiskeolie kan have en positiv effekt på muskelmassen. Det skyldes, at omega-3 fedtsyrerne i fiskeolien kan stimulere produktionen af ​​insulinlignende growth factor 1 (IGF-1), som er et hormon, der spiller en central rolle i væksten og reparation af muskler.

IGF-1 stimulerer også produktionen af ​​nye muskelfibre og øger mængden af ​​mitokondrier, som er de celler, der producerer energi til musklerne. Du skal dog være opmærksom på, at tilskuddet ikke alene vil kunne hjælpe dig til en større muskelmasse, men blot hjælpe dig på vej.

Er du igang med vægttab? Så prøv fiskeolie med omega 3

Fiskeolie kan hjælpe dig, der er i gang med et vægttab på flere måder. Fiskeolie indeholder nemlig omega 3, der kan forbedre din forbrænding og stofskifte. Dette gør det muligt for kroppen at forbrænde flere kalorier og samtidig også få en bedre fedtforbrænding.

Derudover kan fiskeolie også hjælpe dig med at tabe dig ved at sænke dit kolesteroltal. Kolesterol er et stof, der findes i blodet, som kan have en negativ effekt på din sundhed. Fiskeolie kan sænke dit kolesteroltal, da det indeholder stoffer, der hjælper til at nedbryde kolesterol i blodet.
Dog skal du være opmærksom på, hvad du spiser samtidig. Forskning viser, at sukker hæmmer den sunde effekt af fiskeolie.

Fiskeolie og omega-3 fedtsyrer er vigtige for kroppen, fordi de kan hjælpe med at forebygge en række sygdomme og lidelser. De fleste får dog ikke nok omega-3 fedtsyrer i deres kost, så derfor kan det være en god idé at tage et supplement.