Hvorfor drikker mange danskere aroniasaft?

Mange danskere indtager forskellige former for supplement til deres kost. Årsagen hertil varierer meget fra person til person. Nogle gør det for at bevare deres gode helbred gennem hele livet, mens andre tager et tilskud fordi de oplever ubalancer som f.eks. mangel på energi eller ønsker at opbygge mere muskelvækst. Faktisk er der mange, der tager det samme slags tilskud, men med vidt forskellige formål for øje. På samme måde er det med aronia saft: Folk drikker dagligt, men af vidt forskellige årsager. Når det er sagt, skal der dog ikke herske tvivl om, at langt de fleste har det samme mål, nemlig at bevare deres gode helbred.

Sponsoreret indhold

Kan bremse dannelsen af frie radikaler

Hvis man drikker koldpresset aronia saft fra f.eks. Elkærholm, medfører det flere fordele. Den mest iøjnefaldende fordel er, at aroniasaft har en anti-oxidativ effekt hvilket betyder, at aroniabær beskytter cellerne mod ødelæggelse af oxidativ stress.

Oxidativ stress er en ubalance som kan opstå i cellerne, når indholdet af frie radikaler overstiger indholdet af antioxidanter. Aronia kan genskabe balancen, fordi det binder sig til de frie radikaler, og dermed neutralisere de skadelige virkninger af de frie radikaler.

Upasteuriseret aronia saft har også et højt indhold af vitamin C. Vitamin C bidrager ligeledes til at beskytte cellerne mod oxidativ stress

Langt fra alle danskere har taget aronia saft til sig

Til trods for, at det i mange år har været muligt at købe aronia saft på det danske marked, er det ikke alle, der kender til saften af det lille, men super stærke sorte bær. Derfor har aronia saft ikke opnået den samme popularitet, som det i en periode har været tilfældet for ingefærshots.

Det er dog meget sandsynligt, at det vil ændre sig i fremtiden. Der er nemlig flere og flere, der har fået øjnene op for aronia saftens evne til at bekæmpe oxidativ stress. Det er som om, at snebolden er begyndt at rulle…

Hvor meget aronia saft skal man drikke?

Bare fordi fordelen ved at indtage aronia saft på daglig basis er iøjnefaldende betyder det ikke, at du skal drikke det i et stort omfang. Du kan nemlig nøjes med at drikke så lidt som et enkelt shot eller to om dagen. Et shot svarer til et stort snapseglas (35 ml), som findes i de fleste danske hjem. Gør det til en god vane at indtage din daglige ration af aroniasaft, enten ved at drikke det om morgenen på fastende hjerte eller om aftenen lige før sengetid. Det er en nem og velsmagende måde at indtage aroniasaft på og du vil blive overrasket over hvor hurtigt, det vil blive et uvurderligt, fast bestanddel af dine daglige rutiner.