Hvordan virker argan olie til huden og håret?

Sponsoreret indhold

Hvordan virker argan olie til huden og håret?

Argan olie er en af de bedste olier på markedet indenfor skønhedspleje. Argan olie har mange fantastiske egenskaber, som gør olien meget attraktiv at bruge til at pleje både huden og håret med. Argan olie produceres kun i Marokko, hvor argantræerne vokser med frugter på. Inde i disse frugter sidder der kerner, og det er fra disse kerner, at argan olien bliver produceret. Argan olien bruges hovedsageligt indenfor skønhedspleje, men den kan også bruges til madlavning. Når olien anvendes til madlavning, bliver kernerne fra arganfrugten først ristet af, mens man bruger de rå kerner, når olien anvendes til skønhedspleje. Men hvad er argan olie egentlig? De gyldne dråber fra Marokko har en helt unik sammensætning, hvilket gør den fantastisk og effektiv til både hudpleje, hårpleje og mange andre ting. Argan olie er et elsket produkt over hele verden, og det forstår vi godt. Hvis du ønsker at vide mere om argan olie, kan du herunder læse meget mere om argan oliens fantastiske egenskaber, og hvordan olien virker til huden og håret.

Oliens unikke sammensætning

Der er en god grund til, hvorfor argan olie er så lovprist over hele verden, for det er oliens unikke sammensætning, som gør den aldeles velegnet til skønhedspleje, især til hud- og hårpleje. Der er også en god grund til, hvorfor man kun bruger de rå kerner fra arganfrugten til skønhedspleje. Det forholder sig nemlig sådan, at hvis man rister kernerne, så forsvinder mange af de egenskaber ved kernerne, som man netop har brug for til især hud- og hårpleje. Derfor bruger man de rå kerner, når argan olien skal anvendes til skønhedspleje. Argan oliens unikke sammensætning består blandt andet af antioxidanter, vitaminer og fedtsyrer. Især E-vitaminer er vigtigt til at pleje huden og håret, og i argan olie er indholdet af E-vitamin fem gange så højt som i andre olier. Argan olien er altså rig på E-vitaminer, hvilket gør den fantastisk til skønhedspleje. Yderligere indeholder argan olien både polyfenol, caroten, oliesyre, linolsyre samt både omega-3, omega-6 og omega-9 fedtsyrer. Med denne unikke sammensætning af ingredienser er der altså ingen tvivl om, at argan olie er et helt specielt produkt.

Argan olie til hudpleje

Når argan olie anvendes til skønhedspleje, så er den særdeles god at bruge til hudpleje. Det er vigtigt at pleje sin hud, så den holder sig så stærk, blød og smidig som muligt i så mange år som muligt, og her er argan olie et oplagt produkt at bruge. Argan oliens høje indhold af E-vitaminer og fedtsyrer gør den meget velegnet til pleje af huden. Eksempelvis er E-vitamin fugtgivende, så det høje indhold af E-vitaminer i argan olie gør den velegnet til folk med tør hud, da argan olien giver fugt til huden og hjælper den med at komme i balance. Samtidig er argan oliens indhold af essentielle fedtsyrer med til at forebygge hudens aldring ved at sikre, at huden får den tilstrækkelige mængde fedtsyrer, idet huden producerer mindre og mindre fedtsyrer, jo ældre man bliver. Derudover virker argan olie talgregulerende på huden. Det betyder, at argan olie kan være enormt fugtgivende til huden, hvis huden har tendens til at være tør, men samtidig kan argan olie nedsætte hudens naturlige olieproduktion, hvis huden har tendens til at være meget fedtet.

Argan olie til hårpleje

Argan olie er ikke kun fantastisk at bruge til huden, men den er også aldeles velegnet til at pleje håret. Argan oliens høje indhold af antioxidanter, E-vitaminer og fedtsyrer er meget godt for håret, da denne unikke sammensætning er med til at opretholde hårets naturlige balance. Argan olie er med til at gøre håret stærkere, den tilføjer glans og fylde til håret, og generelt giver argan olie dig en sund hårpragt uden skæl, svamp og knækkede hårstrå. Mange producenter er begyndt at tilføje små mængder af argan olie i shampoos, balsam og diverse cremer, men man kan også bruge argan olie i ren form til at putte i håret. Dog skal man være opmærksom på kun at bruge meget små mængder af argan olie, når man anvender det til hårpleje, så håret har mulighed for at optage olien uden at blive for fedtet. Med andre ord har argan olie altså en fantastisk virkning for håret, og hvis du ikke allerede anvender argan olie til at pleje dit hår, så kan det kun gå for langsomt med at komme i gang med at bruge det.

Dette kan argan olie også bruges til

Argan olie er fantastisk at bruge til både hud- og hårpleje, men oliens unikke sammensætning gør den også meget anvendelig til andre formål. Eksempelvis er argan olie god at bruge til at smøre på ar, pigmentpletter og strækmærker. Derudover kan argan olie med fordel også bruges mod forbrændinger og solskoldninger, da olien har en helende og plejende effekt. Derudover kan man også bruge argan olie, hvis man har fået et myggestik eller er blevet bidt af et andet insekt, da olien er med til at lindre smerten, og den fjerner også den kløen og svien, som ofte er forbundet med et insektbid. Der er ingen tvivl om, at argan olie er lidt af et vidundermiddel, som har mange anvendelsesmuligheder. Der er ikke noget at sige til, at olien er lovprist over hele verden.