Hvilke alternative tandbøjler findes der til togskinner?

Hvis du er voksen og ikke kan overskue at skulle begynde at bruge togskinner, som en anden teenager, findes der andre alternativer. Herunder den såkaldte invisalign. Læs med i denne artikel og bliv klogere.

Sponsoreret indhold

Invisalign – en usynlig tandbøjle til voksne

Invisalign bøjle er en usynlig tandbøjle, der bruges af særligt voksne til at rette deres tænder. Invisalign har mange fordele i forhold til traditionelle tandbøjler. For det første er invisalign usynlig, hvilket gør den mere diskret og mindre generende end traditionelle tandbøjler.

Derudover er invisalign meget fleksibel og kan justeres efter behov, så man ikke behøver at gå til tandlægen så ofte.

Endelig er invisalign også meget behagelig at have på, da den ikke irriterer munden på samme måde som traditionelle togskinner.

Du kan altså opnå hurtige resultater med en usynlig tandbøjle uden at alle andre bemærker, at du har bøjle på.

Hvorfor er der behov for alternative tandbøjler til togskinner?

Alternative tandbøjler til togskinner er en type tandbøjle, der bruges til at forhindre en synlig bøjle. De fleste har normalt togskinner som tandbøjle, der er lavet af metal eller plastik. Disse tandbøjler kan være synlige, og nogle gange kan de føles for store eller for klodsede for folk at have på.

Alternative tandbøjler er ofte lavet af transparente materialer, så de ikke er synlige, når de bruges. De fleste alternative tandbøjler er også meget mindre end normale tandbøjler, så de ikke vil være i vejen, når du taler eller spiser.

Invisalign tandbøjle er en plastik skinne, som sættes uden på tænderne og tages af, når man spiser. Dermed undgår man også madrester i bøjlen, som er et af de store problemer ved netop togskinner.

Er der nogen ulemper ved at bruge de alternative tandbøjler?

De fleste tandlæger vil sige, at der ikke er nogen ulemper ved at bruge de alternative tandbøjler. De fleste af disse bøjler er lavet af plastik, og de kan justeres, så de passer til enhver mundstørrelse, hvorfor de er behagelige at have på, hvis man sammenligner med de traditionelle togskinner.

Invisalign bøjler har desuden en tendens til at forblive på plads bedre end de traditionelle metalbøjler. Nogle mennesker oplever dog, at de alternative tandbøjler kan være lidt sværere at rengøre end metalbøjlerne. Samtidig koster det også penge at have en usynlig tandbøjle, og man bør derfor overveje, hvor stor en gene det er for én.

Du kan eventuelt undersøge nærmere om invisalign på nettet, så du får et overblik over de alternative tandbøjler, der findes til togskinner.