Helse for hunde

Det er ikke kun mennesker, der skal holde sig sunde. Alle dyr har brug for at holde sig sunde, raske og friske, og når du har et kæledyr, er det dit ansvar, at hunden har det godt, holder sig sund og får det, den har brug for. Og det gælder i særdeleshed menneskets bedste ven, hunden. Der er en masse meget enkle tips, som er nemme for dig at følge og giver hunden et langt, lykkeligt og sundt liv med jeres lille familie.

Sponsoreret indhold
hund i græsplænen

Hold dig orienteret

Først og fremmest skal du naturligvis sørge for at holde dig selv opdateret på nyheder, så du hele tiden kan sikre, at du får de bedste produkter til hunde, det bedste legetøj og den fineste pleje. Det kan du blandt andet gøre på canem.dk, hvor du kan finde alt, hvad din hunds hjerte begærer.

Det kan også være en god idé at melde sig ind i en hundeklub, hvor en masse hunde og deres ejere træner sammen. Mange hundeklubber er inddelt i racer, og det kan være en god idé, hvis du har en hund af en særlig race. Her kan du nemlig drøfte eventuelle problemer og løsninger med ligesindede og få nyheder om netop din hunds race og hundeverdenen i det hele taget.

Regelmæssig motion og mental stimulation

Din hund har brug for masser af motion og på daglig basis. Du skal derfor tage den med på en regelmæssig gåtur, og du kan også tage den med på dine løbeture.

Fysisk aktivitet bidrager ekstremt meget til hundens gode humør, men motion afværger også en lang række ledsygdomme, som kan komme i hundens sene år, ligesom motion selvfølgelig holder din hund i god form og stimulerer dens sind.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget motion din hund har brug for, kan du finde masser af informationer om netop din hunds race på nettet, hvor det også vil fremgå, hvor meget motion den har brug for.

Køb også lidt forskelligt legetøj til hunden, som I både kan have med på gåturen, men som I også kan lege med hjemme i haven. Aktivitetslegetøj til hunde er ikke kun godt for dens fysik – det også en rigtigt god måde at stimulere hunden mentalt på. Lær den nye tricks og gennemgå regelmæssig træning med den. På den måde lærer I at kommunikere med hinanden, og du får en hund, der adlyder og opfører sig pænt.

Den bedste ernæring og korrekt regelmæssig pleje

Din hund får sin energi fra sit hundefoder, og her er det selvfølgelig vigtigt, at den får det rigtige. Mange mærker har race- og aldersbestemt hundefoder, og det bør du gå efter, i det omfang du kan. Så er du nemlig helt sikker på, at den får opfyldt sit ernæringsmæssige behov.

Derudover skal du også altid have et lille lager af godbidder og snacks, så du kan belønne hunden godt, når I træner. Husk også at give hunden konstant adgang til vand, så den kan holde sig hydreret. Det er naturligvis særligt vigtigt om sommeren.

Din hunds pels og hud skal også plejes, så den er blank og blød og holdes fri for lopper. Børst hundens pels regelmæssigt, så snavs og løse hår fjernes, rens hundens ører og klip dens negle. Giv den også et bad i ny og næ, selvom den ikke er begejstret for det.

Masser af kærlighed

Kærlighed og omsorg er et mindst lige så vigtigt parameter i hundens velbefindende. Den er en stor del af familien, og den skal også føle sig som sådan. Tag den med alle de steder, du kan, klø den bag ørerne, nus den, gnub dens mave og kram den. Hunden er menneskets bedste ven, og det skal den vide.