Guide til at indrette afstressende frirum i hjemmet og haven

For de flestes vedkommende fungerer hjemmet som et fristed fra den ellers stressende omverden. Især er det dem, der normalt har en travl hverdag, der kan have ekstra meget behov for at finde fred og ro i hjemmet. I den forbindelse er det en god idé at indrette afstressende frirum i både hjem og have, hvor du ikke bliver forstyrret af unødvendige og støjende indtryk.

Sponsoreret indhold
arbejde i haven

Men det er bare meget nemmere sagt end gjort. For hvordan skaber man lige de her frirum, hvor man får lov at slappe af? Vi forsøger at komme med et godt bud på, hvordan du kan gribe opgaven med at skabe et frirum an.

Sådan skaber du et frirum derhjemme

En af de bedste måder at opbygge afstressende frirum er ved at skabe et afslappende miljø med behagelige møbler og grønne planter. Mange vælger at indrette et afslapningsrum indendørs, hvor man kan tilbringe rolige morgener eller afstressende aftener efter arbejde. Har man egen have, kan man vælge at trække derud, når man skal koble fra. Det er en oplagt mulighed at pynte sin have, så den bliver et sted, hvor man nyder at komme for at få frisk luft.

Planter skaber stemning

For at skabe en hyggelig stemning i haven er det en god idé at investere i nogle planter, der kan skabe den helt rigtige stemning.

En af de mest populære planter er i øjeblikket kirsebærlaurbær, der er en busk, som ofte benyttes som hækplanter i haven. Hos Plantelivet.dk kan man finde en fyldestgørende artikel om de forskellige typer af kirsebærlaurbær. Den populære plante kan let genkendes via sine blanke og grønne blade, og den forvandles efter årstid. I de koldere måneder vil den bære på små bær, der ikke er spiselige, men til gengæld er de flotte selv i de mørke måneder. Når det bliver varmere, vil planten være flot pyntet af cremefarvede blomster.

Samtidig med at planter er flotte at se på, har de også en meget positiv effekt på menneskers fysiske og psykiske velvære.

Planter kan være afstressende

Tidligere undersøgelser viser, at planter kan have en særdeles afstressende effekt på mennesker. Har man mange planter i hjemmet, kan det blandt andet også afhjælpe hovedpine, træthed og andet fysisk ubehag i hverdagen. Dette skyldes, at planter er gode for indeklimaet, da de hjælper med at forbedre luftkvaliteten. Også selve planternes grønne farve kan vise sig at have en beroligende effekt på personer, der døjer med stress eller anspændthed.

Brug for mere privatliv?

Når man alligevel køber planter, kan det overvejes at investere i praktiske planter og anden beplantning såsom hække, da man ved hjælp af hækkene kan indramme sin grund og derved få mere privatliv, som igen fører til bedre afslapningsforhold.