Gør noget sundt for dig selv

Det er et nyt år og det er et godt tidspunkt at sætte sig nogle mål og optimere nogle ting i livet, som ikke går for hårdt ud over økonomien. Her får du nogle råd til hvordan du kan gøre noget sundt for dig selv i det nye år. Det kan være, at du har en plan om at du gerne vil spise mere varieret og sundere? Det kan være at det er et aktivt ønske om at være mere aktiv i løbet af ugen, således at du måske ender med at få mere energi og velvære ind i din dagligdag? Vi har forsøgt i denne artikel at give dig nogle råd til hvordan du får en bedre og mere varieret hverdag, hvor du giver plads til at være dig selv. 

Sponsoreret indhold

Forkæl dig selv

Først og fremmest er det vigtigt at forkæle sig selv i hverdagen. Man kan hurtigt glemme selvforkælelsen i den travle hverdag, fordi man tænker på alle andre før sig selv. Men det er faktisk rigtig sundt og positivt for sindet og din glæde, at gøre lidt for dig selv, som du ikke plejer at gøre. Det kan evt. være at booke en times massage, bestille sushi til aftensmad på en almindelig onsdag, eller smide dig tilbage i sofaen med en god te, mens du leder efter nogle smukke, men billige ure, som nogle af julegavepengene kan benyttes til. Det kan også være, at du i lang tid har tænkt på at købe en eller anden lille ting, som vil være godt for helbredet – så gør det. Alle ændringer starter med at vi forkæler os selv og tager en beslutning om at nu skal det være.

Det behøver nemlig ikke være dyrt at forkæle dig selv. Det koster ikke meget at lave dig en god te til aftenhyggen, som bare på mange måder styrker følelsen af velvære.

Eksekvér på dine planer – nu!

Man kan hurtigt glemme sine planlagte projekter midt i alt jule- og nytårsstressen, og blive ved med at trække det ud fordi man har haft meget at se til. Det kan dog stresse en del aldrig at få det gjort. Start allerede i dag. Køb den malingen til den væg du har planlagt at male i en anden farve. Køb den nye madras du så længe har tænkt på, fordi den ville være meget bedre for din ryg. Få ringet til den veninde, der bor langt væk og planlæg en weekend I kan bruge sammen. Eller hvis du har planer om at flytte, så få undersøgt de huse eller lejligheder, der er til salg i det område du ønsker, og find en billig boligadvokat, så du kan komme videre med købet af din nye bolig på den bedst mulige måde.

Når du endelig kommer i gang med at eksekvere på dine planer, så vil du få ny motivation til at klare alle de praktiske ting, og højst sandsynligt stoppe med at trække dem ud fremover.

Det handler i mange tilfælde om at du tager beslutningen og følger den til dørs. Det handler i mange tilfælde om at have den omtalte rygrad og en beslutsomhed, som gør at du tør tage nogle beslutninger i livet og derefter holde fast i at det var den rette beslutning.

Vær mere taknemmelig

I stedet for at lade dig irritere af småting, så begynd at tænke mere positivt på tingene i dit liv. Vær i stand til at tænke på tre ting, som du er taknemmelig for hver dag. Så kan de dårlige dage pludselig se meget bedre ud og det kan ændre dit humør hurtigt.

Det vil også resultere i at du bliver lykkeligere for det du har og ikke lade dig sammenligne med andre og hvad de har. Du vil finde det irrelevant at have dyre ting og tage på dyre ferier, fordi du nu er taknemmelig over dit liv og de muligheder du har med netop din økonomi. Du vil opleve en accept med dig selv og det du har, og de mennesker du har omkring dig.

Taknemmelighed påvirker også din sundhed positivt. En ægte følelse af taknemmelighed, aktiverer nemlig dit hjertes intelligens, da din hjerterytme bliver mere sammenhængende. Hele dit system vil begynde at slappe af, og du vil få adgang til dine indre ressourcer. En undersøgelse viser nemlig at der er en tæt sammenhæng mellem hjerterytme og følelser, og forskere har påvist at når vi føler kærlighed, medfølelse, taknemmelighed og andre kerne-hjertefølelser, vil hjerterytmen falde i en sammenhængende tilstand.