Gode idéer til at forbedre hygiejnen i hjemmet

Sponsoreret indhold

Det kniber med hygiejnen i mange hjem, og det skal der gøres noget ved.

Det er de fleste enige i, men det er en kendsgerning, at ikke alle danskere er velinformeret, når det handler om, hvad man konkret kan gøre for at forbedre hygiejnen i hjemmet. Har du også en naturlig interesse i at opretholde sundhed og renhed i dit hjem, så læs med her og bliv klogere.

Første idé – få installeret trådløse sæbedispensere med sensorer

De fleste, både børn og voksne, ved, at man skal vaske hænder med sæbe efter toiletbesøg, inden man håndterer fødevarer og i mange andre dagligdagssituationer. Og i de fleste hjem er der sæbe til rådighed i både køkkenet og på badeværelset. Dét er positivt, men skal hygiejnen forbedres yderligere, så vil det være oplagt at skifte de klassiske sæbedispensere ud med berøringsfrie sæbedispensere. Det er f.eks. muligt at købe en sæbedispenser med sensor til væg, der ikke kun er med til at sikre en høj hygiejne, men også med til at sikre, at man får den rette mængde sæbe.

Anden idé – skift viskestykker og håndklæder jævnligt

Både viskestykker og håndklæder kan tiltrække rigtig mange bakterier og vira, og derfor er det vigtigt, at begge dele bliver skiftet hyppigt. Rådet går på at skifte viskestykker og karklude hver dag, mens badehåndklæder bør skiftes hver tredje dag. De færreste danskere skifter deres viskestykker, håndklæder og karklude så ofte, men det kan man med fordel gøre til en vane, hvis man vil minimere risikoen for, at der overføres bakterier og vira til sin mad osv.

Tredje idé – Gør hyppigt rent og luft grundigt ud

Et rent hjem ser ikke kun pænt ud. Det er også bedre for dit helbred.

Din fornemmeste opgave er at gøre det så vanskeligt for bakterier og vira som muligt at eksistere i dit hjem, og det kan du f.eks. gøre ved at gøre rent hyppigt og ved at lufte ud flere gange om dagen. Sving støvsugeren en gang eller to om ugen, og sørg for at tørre overflader af.

Fjerde idé – Gør bestik og porcelæn grundigt rent

Alle er klar over, at bestik og porcelæn skal vaskes efter brug, men der er stor forskel på, hvor grundigt det bliver gjort fra person til person. For at sikre en tilstrækkelig grundig opvask skal bestikket og porcelænet vaskes ved 60 grader i opvaskemaskinen.

Vælger du at vaske op i hånden, så skal du huske at bruge en ren opvaskebørste og gøre brug af opvaskemiddel. Og husk desuden at tørre det hele af med et rent viskestykke.

Gør du allerede ovennævnte ting i forvejen, så har vi kun én ting at sige; godt klaret!