Forkæl din krop med en ordentlig otiumstol

Gode stole er altid vigtigt at have omkring sig. Selvom sofaen for mange er hjemmets sociale centrum og der hvor man slapper af sammen, kommer man bare ikke uden om, at skal man have absolut siddekvalitet, så er det en stol for sig selv der bedst kan give det. Få perioder i livet er dette rigtigere end på ens ældre dage. Lidt ekstra støtte hist og her, samt ekstra god siddekomfort bliver ikke ligefrem mindre vigtigt med årene. Skal du sidde godt på dine ældre dage, er en ordentlig otiumstol lige sagen. Vil du vide mere, så følg med her, når vi giver dig en lyn-guide til otiumstole.

Sponsoreret indhold

Hvad er otiumstole?

Et godt sted at starte, er ved at se på hvad en otiumstol egentlig er. En otiumstol er kort sagt en lænestol der egner sig godt til dit otium. Som navner antyder, er det en stol der lægger op til afslapning, fordybelse og en generel nydelse af dit otium. Den vil ofte sætte komfort i højsædet, uden nødvendigvis at gå på kompromis med stil og udseende.

En otiumstol er dog ikke bare en nydelsesstol. Nogle steder kan den også nævnes som seniorstol, et navn der påpeger de andre sider af stolen. Stolen er nemlig også til for at kunne hjælpe i takt med at skavanker og andet kan komme i vejen for en god hverdag.

På den måde kan den rette otiumstol være en slags hjælp til selvhjælp. Hvor andre stole kan være en hindring for bevægelse og afslapning, kan du hvis du vælger den rette otiumstol, få en stol der arbejder med dig, fremfor at hindre dig i hverdagen.

Komfort

Alle stole skal jo gerne være komfortable, men komfort er ekstra vigtigt i en otiumstol. Hvor du i dine yngre dage måske kunne udstå at sidde i smarte, men ukomfortable stole, er otiummet nok tiden hvor dette godt kan undværes. En otiumstol skal dog også gerne være mere end bare komfortabel.

Har du skavanker og ondt forskellige steder, kan du med fordel vælge en stol med ekstra god støtte der. For eksempel kan ting som ekstra støtte til lænden eller nakken være virkelig vigtigt, hvis du har smerter der. Har du svært ved at rejse dig fra stole, kan du også vælge en såkaldt løftestol.

Materiale

Materialet du vælger til otiumstolen, er først og fremmest lidt smag og behag. De fleste kommer i enten stof eller læder, og det er ofte meget individuelt hvad man foretrækker både i udseende og når det kommer til komfort. Der er alligevel fordele og ulemper ved begge, som man bør være opmærksom på.

Læder har den fordel at det ofte er ret slidstærkt og nemt at tørre af. Dette kan være vigtigt i en otiumstol, da man ikke nødvendigvis er så sikker på hænderne igennem hele livet. Omvendt kan læder hurtigt blive meget varmt eller meget koldt afhængigt af vejret, så er dette et problem, kan stof være smart.

Stof er godt da det ret hurtigt tilpasser sig kroppens temperatur. Så skal du sætte dig i stolen en lidt kold formiddag, vil den ikke være kold i særlig lang tid. Dog er det lettere at få permanente pletter på stoffet, noget der kan være en gene for mange.

Fodskammel

De fleste otiumstole vil ofte ikke være helt komplette uden en god fodskammel, og mange af dem har da også typisk en. Spørgsmålet er så om du skal gå efter en separat fodskammel eller en der er indbygget i stolen. Igen er der fordele og ulemper ved begge.

Fordelen ved en indbygget er, at det er pladsbesparende og ofte ser lidt mere enkelt ud. En separat fodskammel kan hurtigt samle meget rod på sig, og får man intet ud af den. Desuden er det lettere at gå fra stol uden skammel til stol med, hvis den er indbygget i stolen.

En separat fodskammel har dog også sine fordele. Nogle vil foretrække udseendet, da det giver et lidt mere hyggeligt udtryk. Desuden kan du bedre justere hvordan du vil bruge skamlen. Hav den helt tæt på hvis du bare vil have lidt fodstøtte, eller stil den længere væk fra otiumstolen, hvis du vil strække benene.