Forårsklar med 3 simple trin

I Danmark får vi virkelig lov at mærke de fire årstider vi har hvert år - vinter, forår, sommer og efterår. Vi er for alvor ved at komme ind i foråret, og der er altså bare noget helt specielt over denne tid. Er du ligesom os helt vilde med foråret, kan du måske få noget ud af de tre tips vi har fokus på i indlægget her. Vi tager udgangspunkt i fysisk aktivitet, frisk luft og socialt samvær - alt sammen noget der harmonerer godt med forår. ?

Sponsoreret indhold
Foråret - Helseboost

Foråret er fyldt med LIV

Der findes ikke en mere livsbekræftende årstid end forår. Foråret er definitnationen på LIV. Alting springer ud, det hele begynder at spire, fuglene fløjter, dagene bliver længere og lysere, der altsammen fylder os op med en ny energi og overskud.

På søndag d. 31.03 sætter vi uret frem til sommertid, eller som man også siger:

Havemøblerne skal sættes frem.

Hver sin årstid er skøn, på hver sin måde, men FORÅR er nu noget helt specielt.  Foråret opfordrer til aktivitet, samvær og oplevelser.

Er du endnu ikke klar til foråret, har jeg tre tips til dig og din familie, som du bør have styr på inden vi for alvor mærker forårets fremtræden i Danmark. God læselyst.

  • 1. Vi skal ud og lege

Foråret er nemlig også fyldt med leg, hvilket er vigtigt at huske. Der findes næppe en mere perfekt årstid til fysisk aktivitet end foråret. Vi kommer fra køligere temperaturer, og længtes efter varme og lys. De første dage man for alvor rammes af denne forårs-følelse, kan man næsten ikke få armene ned.

En af måderne hvor leg kan opstå på, er på trampolinen. Børn er vilde med trampoliner, og det er faktisk ligeledes en rigtig sund aktivitet, hvor flere forskellige muskelgrupper bruges. Ydermere er også det en bred aktivitet, der er sjov ligegyldig størrelse og niveau, hvorimod fodbold eller lignende aktivitet, typisk er domineret af en bestemt persona – her er det anderledes med trampolinen. Disse trampoliner er typisk dem man ser i de danske haver anno 2019.

  • 2. Have og blomster skal have kærlighed

En have kræver vedligehold. Det er ikke først når foråret rammer, at det er nødvendigt at pleje græsset og blomsterne. Forbered haven på foråret og de mildere himmelstrøg, der får alting til at spire. Det er meget nemmere at vedligeholde, end at skulle gennemgå alt arbejdet på én gang. Får man ikke plejet og klargjort haven, kan det virke som et uoverskueligt projekt, og samtidig være med til at gøre at man får brugt haven nok, da man ikke har nået at få skabt de rigtige omgivelser. I stedet udskyder man det, med:

Vi venter til næste år

… hvilket desværre resulterer i at man ikke får udnyttet både forårets og sommerens skønne potentiale i haven.

  • 3. Vær nu lidt spontan

Spontanitet er måske ikke dét vi danskere er bedst til… men det er lidt nødvendigt, hvis man ønsker at få mest mulig ud af sit forår – og sommer for den sags skyld. Desværre kan det danske klima ikke prale af at have helt samme stabilitet, som man kender det fra Sydeuropa. Netop derfor er det essentielt at være en lille smule spontan, når det gode vejr endelig rammer. Det kan være en mild forårsaften, man tager beslutningen om at invitere vennerne over til socialt samvær, og på den måde nyde aftenerne når de endelig er her.


Fysisk aktivitet, frisk luft og social samvær er opsummeringen på indlægget her. Det er ligeledes tre centrale ord, når omdrejningspunktet er et sundt jeg. Det er i hvert fald ikke noget man bør gå kompromis med, og dermed findes der heller ingen dårlige undskyldninger for ikke at få udnyttet foråret bedst muligt.

Fra HELSEBOOST.dk’s vegne, undertegnede selv – og sikkert hundredvis af andre håber vi på et dejligt forår, der giver anledning til en masse gode minder.

Ha’ en skøn dag.